Szerző: Ady Krisztián

2003. szeptember 15. 12:39

Két új tintasugaras nyomtatót dob piacra a Canon

Két továbbfejlesztett nyomtatóval cseréli le kiöregedett készülékeit a Canon, hamarosan itthon is kaphatóak lesznek a Bubble Jet i250 és Bubble Jet i350 tintasugaras nyomtatók. Az új modellek az otthoni

Két továbbfejlesztett nyomtatóval cseréli le "kiöregedett" készülékeit a Canon, hamarosan itthon is kaphatóak lesznek a Bubble Jet i250 és Bubble Jet i350 tintasugaras nyomtatók. Az új modellek az otthoni felhasználók egyre növekvő igényét hivatottak kielégíteni, ahol a magas minőségi elvárások mellett fontos az elérhető ár.

A Canon S200x és az i320 típust felváltó Bubble Jet i250 és i350 4800 x 1200 dpi felbontású nyomtatásra képes, ami ebben a piaci szegmensben egyedülállónak mondható. A Bubble Jet i320 népszerű, díjnyertes formatervezésének átvételével a Bubble i250 és i350 méretét sikerült tovább csökkenteni, így akár egy asztalfiókban is megbújhatnak, ráadásul 20 százalékkal gyorsabbak, mint a Canon korábbi alsó kategóriás nyomtatója, az S200x.

"A Bubble Jet i250 és i350 révén jelentősen erősítjük a Canon jelenlétét a piac ezen szegmensében, mivel a Canon élvonalbeli nyomtatási minőségének minden előnyét megfizethető áron biztosítjuk már a kezdő otthoni felhasználók számára is" -- mondta a bejelentés alkalmával Hiroshi Komatsuzaki, a Canon Consumer Imaging üzletág európai igazgatója.


Canon Bubble Jet i350

A Bubble Jet i350 támogatja a 4" x 6"-os (10,16 cm x 15,24 cm-es) és a 5" x 7"-es (12,7 cm x 17,78 cm-es) szegély nélküli nyomtatást, így a fényképek pontosan olyan hatást nyújtanak, mintha azok hagyományos eljárással készültek volna. Mindkét nyomtató a Canon továbbfejlesztett mikrocsepp technológiájával (MicroFine Droplet Technology ér el stabilan 5 pikoliteres tintacsepp-térfogatot és 4800 x 1200 DPI felbontást.

A két új modell 20%-kal gyorsabb mint a Canon előző, "low-end" kategóriás nyomtatója, az S200x: a Bubble Jet i250 fekete-fehérben 12 oldal/perc, színesben 9 oldal/perc sebességgel nyomtat; a Bubble i350 fekete-fehérben 16 oldal/perc, színesben 11 oldal/perc nyomtatási sebességre képes.

Mindkét nyomtató alaptartozéka az Easy-WebPrint szoftver, amely az Internet Explorer eszköztárából indítható. A világhálóról letöltött oldalak nyomtatása így már nem jár annyi bosszúsággal, mivel az Easy-WebPrint időt, festéket és papírt takarít meg azzal, hogy a kimenetet megfelelően átméretezve lehetővé teszi az egész oldal kinyomtatását, akkor is, ha az több képernyőnyi helyet foglal el.

Az Easy-PhotoPrint az EXIF 2.2 szabvánnyal kompatibilis digitális fényképezőgépekben a felvétel készültekor rögzített beállítási információkat is értelmezni tudja, így javítva a fotók minőségét és természetes hatását.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról