Szerző: Ady Krisztián

2003. szeptember 9. 16:14

A Microsoft bepillantást enged a Windows Media Video 9 specifikációiba

[News.com] A Microsoft megnyitja a Windows Media Video 9 kapuit és bepillantást enged a videotömörítő technológia specifikációiba. A vállalat hétfőn küldte el a tömörítő kodek szabványos specifikációját a Motion Picture and Television Engineers (SMPTE) társaságnak felülvizsgálatra.

[News.com] A Microsoft megnyitja a Windows Media Video 9 kapuit és bepillantást enged a videotömörítő technológia specifikációiba. A vállalat hétfőn küldte el a tömörítő kodek szabványos specifikációját a "Motion Picture and Television Engineers" (SMPTE) társaságnak felülvizsgálatra.

A vizsgálatok, a nyilvánosan elérhető sepcifikációk könnyebbé teszik a Windows Media 9 implementálását, a külső vállalatok gyorsabban és könnyebben építhetik be a videotömörítő kodeket saját szolgáltatásokba, s így közvetve a Windows Media Video széleskörű terjedését szolgálják.

A Microsoftnak két másik, igen erős konkurenst kell legyőznie a videotömörítő kodekek és streaming szolgáltatások piacán: a RealNetworks technológiái és az Apple Computer által fejlesztett QuickTime formátum egyelőre ellenáll a Windows Media rohamainak.

A nyílt, általánosan hozzáférhető specifikációk, szabvány segítségével más szoftverfejlesztő vállalatok is beépíthetik a Microsoft videotömörítő technológiáját termékeikbe, bár a technológiát licencelni kell. A Microsoft szerint a Windows Media Video 9 licencdíja "alacsony és becsületes".

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról