Szerző: Bodnár Ádám

2003. szeptember 9. 12:59

Centrino-alapú Tablet PC-t mutatott be a Fujitsu

[CNET] A Fujitsu PC -- a Fujitsu leányvállalata -- az első olyan jelentős PC-gyártó, amely hagyományos és átalakítható kivitelű Tablet PC-t dobott piacra. A vállalat hétfőn mutatta be Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszerre épülő konfigurációit.

[CNET] A Fujitsu PC -- a Fujitsu leányvállalata -- az első olyan jelentős PC-gyártó, amely "hagyományos" és átalakítható kivitelű Tablet PC-t dobott piacra. A vállalat hétfőn mutatta be Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszerre épülő konfigurációit.

A vállalat már tavaly novemberben bemutatta Stylistic ST4000 Tablet PC-jét, a tegnapi napon pedig bejelentette a LifeBook T3000 modellt, amely egy átalakítható kivitelű Tablet PC, amelynek kijelzőjét 180 fokban el lehet forgatni és a billentyűzetre lehet hajtani. A cég termékmarketingért felelős igazgatója szerint a T3000-t elsősorban az orvosi és gyógyszeripari ügyfelek igényei alapján tervezték.

Számos vállalat forgalmaz átalakítható Tablet PC-ket, köztük az Acer és a Toshiba is, azonban a Fujitsu az első olyan gyártó, amelynek kínálatában "hagyományos" és átalakítható Tablet PC is megtalálható.

A LifeBook T3000 számítógép 12,1 hüvelykes kijelzőt tartalmaz és az Intel Centrino lapkakészletre épül. A konfiguráció alapkiépítésben -- 1,4 GHz-es processzorral, 40 Gbyte-os merevlemezzel és 256 Mbyte memóriával -- 1799 dollárba kerül. Az Acer, a Gateway és a Motion Computing mellett a Fujitsu az egyetlen gyártó, amely Intel Centrino vagy Pentium-M alapú Tablet PC-t forgalmaz.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról