Szerző: Bőle György

2000. május 18. 17:37

NVIDIA: a TNT2 még mindig hódít

Több helyről is megerősítést nyert, hogy az április 30-án zárult NVIDIA pénzügyi negyedév 148.5 millió dolláros forgalmának nagy részét a TNT2 eladások tették ki. A hírek szerint az ominózus negyedévben több TNT2-es chip fogyott, mint GeForce.
Az ok rendkívül egyszerű. Egyre több OEM szállítja konfigjait TNT2-es chip-re épülő kártyával, mert a mára meglehetősen olcsó TNT2-es chipek igen jó ár-teljesítmény mutatókkal rendelkeznek, rásadásul a driver és support környezetük is kiemelkedőnek mondható.

Szintén a mai nap fejleménye, hogy jelentős mértékben estek a GeForce SDR/DDR, illetve GeForce2 GTS kártyák árai. Az árcsökkentést eddig bejelentett gyártók árai alapján a GeForce SDR kártyák 130-135 dollárért, a GeForce DDR kártyák 200-210 dollárért, az új GeForce2 GTS kártyák pedig 300-335 dollárért kaphatók. Külön kiemelném, hogy a szinte még meleg GeForce2 GTS-re épülő Creative Labs Annihilator 2-es kártya OEM verzióban "csak" 298 dollárért kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról