:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. szeptember 5. 13:36

Szeptember 30-án érkezik a Windows XP Media Center Edition új változata

A pletykák szerint hamarosan a Dell és a Sony is piacra dobja Windows XP Media Center Edition operációs rendszerre épülő számítógépeit. A Microsoft szeptember 30-án mutatja be a szoftver legújabb, Harmony kódnévre keresztelt változatát, ezen a napon várható a Dell és a Sony bejelentése is. A redmondi vállalat számos amerikai nagyvárosban tart rendezvényeket a Harmony megjelenésének tiszteletére.

A pletykák szerint hamarosan a Dell és a Sony is piacra dobja Windows XP Media Center Edition operációs rendszerre épülő számítógépeit. A Microsoft szeptember 30-án mutatja be a szoftver legújabb, "Harmony" kódnévre keresztelt változatát, ezen a napon várható a Dell és a Sony bejelentése is. A redmondi vállalat számos amerikai nagyvárosban tart rendezvényeket a Harmony megjelenésének tiszteletére.

A Microsoft egyelőre semmiféle részletet nem árult el az operációs rendszerben rejlő új képességekről vagy lehetőségekről de a céghez közeli forrásuk úgy tudják, hogy a szoftver számos képességgel gazdagodik majd és fejlettebb támogatást biztosít a valós időben sugárzott internetes tartalmakhoz (streaming media).

A szeptember 30-i rendezvényeken a Microsoft várhatóan bejelenti, hogy a Media Center Edition szoftverrel szerelt számítógépek a Egyesült Államok mellett több európai és ázsiai országban is elérhetőek. A szórakoztató operációs rendszerre épülő konfigurációk jelenleg kizárólag az Egyesült Államokban és Koreában kaphatók.


A Windows XP Media Center Edition kezelőfelülete

Szakértők arra számítanak, hogy amennyiben a Dell és további gyártók is kínálnak majd Media Center számítógépeket, azok ára jelentősen csökkenni fog. Egyelőre csak a HP-nek van 1000 dollárnál olcsóbb Media Center PC-je, elemzők szerint azonban az új gyártók megjelenése komoly árversenyt indíthat el ezen a piacon is. A pletykák szerint a Dell asztali gépet és notebookot is kínál majd a Media Center Edition operációs rendszerrel.

A Sony szintén szeptember végén mutatja be Media Center Edition szoftverre épülő számítógépeit. A céghez közeli források szerint a Sony VAIO gépein a vállalat saját fejlesztésű, GigaPocket nevű szoftvere gondoskodik majd a televízióműsorok rögzítéséről és DVD-re írásáról. A vállalat képviselői nem kommentálták a pletykákat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.