Szerző: Bodnár Ádám

2003. szeptember 4. 16:55

Részletek az október elején debütáló Palm tenyérgépekről

A pletykák szerint a Palm október elején három új tenyérgépet mutat be: egy alsó árkategóriás, egy középkategóriás és egy felső kategóriás modellt.

A pletykák szerint a Palm október elején három új tenyérgépet mutat be: egy alsó árkategóriás, egy középkategóriás és egy felső kategóriás modellt.

A vállalat történetének legsikeresebben debütáló tenyérgépét, a Zire-t váltja le a Zire 21. Az új változat továbbra is 160x160 pixeles monokróm kijelzővel rendelkezik, azonban elődjénél négyszer nagyobb, 8 Mbyte-os memóriával látták el. A készülék újdonsága továbbá a Texas Instruments OMAP processzor, valamint a Palm OS 5.2 operációs rendszer. A Zire 21 ugyanabban a házban kap helyet, mint az elődje és az ára is ugyanannyi lesz: 99 dollár.

A középkategóriában versenyez majd a vásárlók kegyeiért a 199 dolláros Tungsten E. A vékony fémházba bújtatott tenyérgép 144 MHz-es TI OMAP processzorra épül és 32 Mbyte RAM-ot tartalmaz. Az ár alacsonyan tartása érdekében a Tungsten E-hez nem tartozik majd bölcső, csupán adatkábelt mellékel hozzá a gyártó. A Palm OS 5.2 operációs rendszerre épülő készülékhez a Versamail 2.6 és Documents to Go 6.0 szoftvereket mellékeli majd a Palm.

A csúcskategóriás Tungsten T2 utódja lesz a Palm Tungsten T3, amelynek legfontosabb újdonsága a rendkívül nagy, 320x480 pixel felbontású színes kijelző. A 400 MHz-es Intel XScale processzorra épülő tenyérgép 64 Mbyte RAM-ot tartalmaz és beépített Bluetooth aódvevővel is rendelkezik majd. A 399 dollárba kerülő Tungsten T3 érdekessége, hogy a kijelzőjét portré és tájkép módban egyaránt lehet használni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról