Szerző: Bodnár Ádám

2003. szeptember 1. 12:32

Tévéműsort készít a PC World stábja

A PC World szeptemberi számától a hazai számítástechnikai lappiacon egyedülálló újdonsággal jelentkezik. A mellékelt korongokról ezentúl egy harminc perc körüli műsoridejű, önálló számítástechnikai tévéműsort tekinthet meg az olvasó. A PC Studio című adás először szeptember 5-én jelentkezik.

A PC World szeptemberi számától a hazai számítástechnikai lappiacon egyedülálló újdonsággal jelentkezik. A mellékelt korongokról ezentúl egy harminc perc körüli műsoridejű, önálló számítástechnikai tévéműsort tekinthet meg az olvasó. A "PC Studio" című adás először szeptember 5-én jelentkezik.

"A hazai televíziózásból mindig is hiányoltunk egy kötetlen, emberközeli, trikós-farmeres számítástechnikai műsort" -- mondta Bognár Ákos, a PC World főszerkesztője és a műsor egyik házigazdája. "Mi a PC-s és a környező technológiai újdonságok és érdekességek iránt érdeklődő, hús-vér emberekhez, az átlagos felhasználókhoz szeretnénk szólni. Nem vagyunk színészek, nem vagyunk műsorvezetők, továbbra is a PC World stábja vagyunk. A kameralázunkat igyekszünk lelkesedéssel ellensúlyozni."

"A régi mondás szerint egyetlen kép felér ezer szóval. Mi sok tízezernyi szóval szerettük volna megtoldani a lap terjedelmét és erre a legmegfelelőbbnek a mozgóképet találtuk" -- kommentálta a műsor megszületését Samu József, a PC World hardverrovatának vezetője és a műsor kiötlője. "A kamera és a mikrofon segítségével elvihetjük magunkkal olvasóinkat, hogy ők is megtapasztalják a külföldi nagy számítástechnikai kiállításokat, az izgalmasabb sajtóeseményeket. Ugyan a PC Studio önálló, magában is élvezhető műsor, mi mégis elsősorban a PC World extra kiegészítőjeként tartjuk számon."

A havi rendszerességgel megjelenő PC World CD mellékletén minden hónapban számítógéppel lejátszható formátumban (DivX), míg a lap DVD-s változatán akár asztali DVD lejátszóval is megtekinthető formában található meg műsor.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról