Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Szeptemberben mutatja be új grafikus processzorait az XGI

Barna József, 2003. augusztus 28. 11:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Silicon Integrated Systemsből (SiS) idén májusban kivált XGI Technology Inc. céljai között szerepel a grafikus processzorok piaca középső és felső szegmensének meghódítása. A piacot uraló NVIDIA-val és ATI-val birokra kelő tajvani vállalat idén szeptemberben mutatja be új versenyzőit.

hirdetés
A Silicon Integrated Systemsből (SiS) idén májusban kivált XGI Technology Inc. céljai között szerepel a grafikus processzorok piaca középső és felső szegmensének meghódítása. A piacot uraló NVIDIA-val és ATI-val birokra kelő tajvani vállalat idén szeptemberben mutatja be új versenyzőit.

Chris Lin, az Xtreme Graphics Innovation elnöke a Silicon Strategies című internetes szaklapnak nyilatkozva elmondta, hogy a vállalat a jövő hónapban mutatja be új önálló grafikus processzorát, mely teljesen új architektúrára épül és jelentős újításokat tartalmaz a még a SiS által kifejlesztett Xabre termékcsaládhoz képest. Ezt követi majd a Trident noteszgépekbe szánt modelljének a premierje.

A termékbemutatók egyben az új márka bevezetésének első állomásai is lesznek. Lin meglátása szerint egy új márkanév megalapozásához elengedhetetlen a közép- és felső kategóriás szegmensben való részvétel, a Xabre egyebek mellett azért sem lehetett sikeres, mert elsősorban belépő szintű modell volt. A vállalatvezető elmondta: az NVIDIA-val és az ATI-val szemben nem lesz könnyű dolguk, de a költséghatékony gyártási folyamat és a jó teljesítmény segíthet sikerre vinni az új termékeket.

Lin nem árult el részleteket a jövő hónapban bemutatkozó új grafikus processzorokról, melyeknek egyelőre csupán a kódnevei (XG40, XG41 és XG42) ismertek. Egyedül a noteszgépekbe szánt modellről tudni, hogy a DirectX 8.1-gyorsításra képes Trident XP4 magon alapul, 0,13 mikronos csíkszélességgel készül, 128 bites memóriavezérlővel rendelkezik és 200-230 MHz-es magsebességen üzemel.

Jelenleg az XGI körülbelül 250 mérnököt foglalkoztat, de legalább 50 százalékkal kívánja bővíteni a csapatot a jövőben, mondta Lin, aki azt is elárulta, hogy egyelőre a SiS-től és a Tridenttől érkezett szakemberek két önálló csoportot alkotnak. A két csapat azonban a tervek szerint az év végéig egyesül.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!