Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Átadták az Év Főinformatikusa díjat

Barna József, 2003. augusztus 27. 09:25
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Vezető Informatikusok Szövetsége által szervezett INFO-Hajó 2003 konferencia keretében került sor az Év Főinformatikusa díj átadására, melyet idén Loncsár Tibor, a Mol Rt. informatikai igazgatója nyert el. Ezúttal a zsűri egy Életmű különdíj odaítéléséről is döntött, amelyet Dr. Papp Zoltán, a Központi Statisztikai Hivatal főosztályvezetője kapott. A hazai IT-piac vevői oldalának szóló díjat négy hazai szakmai kiadvány, a Business Online , a CW-Számítástechnika , az Infopen CIO Webmagazin és a Világgazdaság szerkesztősége ítéli oda egy volt CIO-kkal, elismert informatikai szakértőkkel és társadalmi szervezetek képviselőivel is kibővített 13 tagú zsűri ajánlása alapján.

hirdetés
A Vezető Informatikusok Szövetsége által szervezett INFO-Hajó 2003 konferencia keretében került sor az "Év Főinformatikusa" díj átadására, melyet idén Loncsár Tibor, a Mol Rt. informatikai igazgatója nyert el. Ezúttal a zsűri egy "Életmű különdíj" odaítéléséről is döntött, amelyet Dr. Papp Zoltán, a Központi Statisztikai Hivatal főosztályvezetője kapott. A hazai IT-piac vevői oldalának szóló díjat négy hazai szakmai kiadvány, a Business Online, a CW-Számítástechnika, az Infopen CIO Webmagazin és a Világgazdaság szerkesztősége ítéli oda egy volt CIO-kkal, elismert informatikai szakértőkkel és társadalmi szervezetek képviselőivel is kibővített 13 tagú zsűri ajánlása alapján.

A legsikeresebb hazai Chief Information Officer (CIO) elsimerésére szolgáló díjat tavaly alapította három informatikai kiadó három szakmai lapja, a Business Online, a CW-Számítástechnika és az Infopen CIO Webmagazin, idén pedig az alapítókhoz csatlakozott a rendszeres informatikai melléklettel megjelenő Világgazdaság is. A díjazottak minél megalapozottabb kiválasztásának érdekében az újságírókat volt (vagy még aktív, de korábban már kitüntetett) CIO-kból, elismert informatikai szakértőkből és társadalmi szervezetek képviselőiből álló testület segítette a szempontrendszer összeállításában és a jelöltek értékelésében.

A zsűri a mérlegelés során tekintettel volt többek között a jelölt által felügyelt informatikai projektek számára, bonyolultságára, a CIO személyes presztízsére, cége IT-architektúrájának fejlettségére és a jelölt IT-stratégiájának, víziójának kidolgozottságára.

A zsűri idén egyben jelölő bizottságként is működött, és előzetes egyeztetéseket követően 7 elismert hazai informatikai vezetőt kért fel arra, hogy pályázati anyagot készítsen. A végső értékeléseket követően jelentős fölénnyel lett 2003-ban az Év Főinformatikusa Loncsár Tibor, a MOL Rt. informatikai igazgatója. Ezúttal a zsűri egy "Életmű különdíj" odaítéléséről is döntött, amelyet Dr. Papp Zoltán, a Központi Statisztikai Hivatal főosztályvezetője kapott.

Loncsár Tibor 2002. január 1-je óta tölti be az ország egyik legnagyobb vállalatának főinformatikusi pozícióját. A Mol Rt. a idán júniusban -- egy mélyreható management-értékelést követően -- Loncsárt "Group CIO"-vá nevezték ki, így megemelt felelősségi körrel a Mol csoport összes üzleti érdekeltségének informatikájáért lett felelős nemzetközi szinten.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.