:

Szerző: mz

2000. május 17. 23:05

Canon EOS D30

A Canon a legújabb digitális képkezelési technológiákat felhasználva készítette el EOS D30 digitális fényképezőgépét, mely a világ legkisebb és legkönnyebb SLR kamerája, cserélhető lencsékkel. A készülék mérete mindössze 5.9 x 4.2 x 3.0 col, ami nagyjából 15 x 10,6 x 7,6 centiméter, súlya pedig 1.6 font. (~1.5 kg)
Az EOS D30 nagyterületű CMOS érzékelővel rendelkezik, mely a cég új fejlesztése. Kiváló képminősége egészen 11 x 14 colos (28 x 35.5 cm) méretű képekhez is megfelelő. A kamera a Canon EF lencsékkel és EOS kiegészítőkkel használható.
A digitális gépekre jellemzően a készülék rendelkezik egy 1.8 colos LCD-kijelzővel, melyen mentés előtt az elkapott kép jelenik meg, illetve a különféle beállítások is külön kijelzőket kaptak.
A kamera rengeteg szolgáltatással rendelkezik, 11 féle exponálási módot ismer, 7 fehéregyensúly módot, fényképezési sebessége 3 kép/másodperc. A képeket 16 Mbyteos CompactFlash kártyákon lehet tárolni, illetve használható vele a CompactFlash Type II kártyák, így például az IBM Microdrive meghajtói.
Elérhetősége ez év őszére várható, végfelhasználói ára 3500 USD körül várható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.