Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Az Intel elnök-vezérigazgatója szerint még korai lenne tartós fellendülésről beszélni

Bodnár Ádám, 2003. augusztus 26. 10:16
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Craig Barrett
Craig Barrett
Az Intel pénteken megemelte a jelenleg is tartó harmadik pénzügyi negyedévére vonatkozó kilátásait. Craig Barrett, a vállalat elnök-vezérigazgatója egy tajvani kutatás-fejlesztési központ megnyitóján tartott beszédében azonban úgy nyilatkozott, hogy egyelőre korai lenne a félvezetőipar és az informatikai piac tartós fellendüléséről beszélni.

"A vártnál nagyobb keresletet érzékelünk a harmadik negyedévben" -- mondta Barrett. "Hogy ez a negyedik negyedévben is folytatódni fog-e, még nem tudjuk." Az Intel elnök-vezérigazgatója a negyedik negyedévben a PC-eladások emelkedésére számít, azonban nem biztos benne hogy a szezonális emelkedésen túl várható-e további növekedés a piacon. Barrett elmondta, hogy az Intel vártnál kedvezőbb harmadik negyedéves eredményei nem feltétlen jelentik azt, hogy a félvezetőipar egészen kilábalt a válságból.

A világ legnagyobb félvezetőgyártó vállalata pénteken jelentette be, hogy a szeptember 27-én véget érő háromhónapos időszakban a forgalma 7,3-7,8 milliárd dollár között alakul, a bruttó haszonrés pedig 56 százalék körül lesz. A vállalat korábban 6,9-7,5 milliárd dolláros bevételre és 54 százalék körüli bruttó haszonrésre számított. A vállalat nem tett közzé nyereség-előrejelzést: a Reuters Research által megkérdezett szakértők 7,26 milliárd dolláros forgalom mellett részvényenként 19 centes eredményt várnak.

"Nem tudhatjuk, hogy a harmadik negyedéves eredményeket mennyiben befolyásolta az atípusos tüdőgyulladás járvány, amely a második negyedévben komolyan visszavetette a költéseket" -- mondta Barrett. Az Intel forgalmának 40 százaléka származik Ázsiából.

Az elnök-vezérigazgató közölte, hogy vállalat nem aggódik az AMD nyolcadik generációs, 64 bites asztali processzorainak megjelenése miatt. Barrett elmondta, hogy az Intel semmilyen különleges lépést nem tervez annak érdekében, hogy megóvja piaci részesedését. A vállalat terveiben egyelőre nem szerepelnek 64 bites asztali processzorok sem -- mondta Barrett.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!