:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. augusztus 22. 14:43

Tízszeresére nőtt a Symbian operációs rendszerrel működő mobiltelefonok száma

Az idei év első félévében világszerte 2,68 millió olyan mobiltelefont értékesítettek, amelyen a Symbian OS szoftver futott. Ez az adott időszakban eladott összes mobiltelefonnak 1,2 százaléka.

Az idei év első félévében világszerte 2,68 millió olyan mobiltelefont értékesítettek, amelyen a Symbian OS szoftver futott. Ez az adott időszakban eladott összes mobiltelefonnak 1,2 százaléka.

A tavalyi év azonos időszakához viszonyítva a Symbian OS-alapú készülékek forgalma több mint tízszeresére növekedett. Ez elsősorban a Nokia 3650, 7650, valamint a Sony Ericcson P800 telefonok népszerűségének köszönhető. Június végén világszerte összesen három gyártó 10 különféle Symbian-alapú telefonja volt forgalomban.

Ugyanakkor kilenc gyártó nem kevesebb mint 26 különféle készüléke volt fejlesztés alatt. Ezek között található többek között a Siemens SX-1, a Nokia 6600, valamint a kifejezetten játékok futtatására kifejlesztett Nokia N-Gage.

A Symbian OS operációs rendszert licencelő partnerek eladott készülékenként 7,25 dollárt fizetnek a szoftverfejlesztőnek, kétmillió eladott készülék után pedig 5 dollárt. A Symbian az első félévben mintegy 16 millió dollár licencbevételhez jutott, a vállalat teljes forgalma pedig meghaladta a 33 millió dollárt.

A vállalat közölte, hogy az egész éves pénzügyi teljesítménye erősen függ a közeljövőben megjelenő, Symbian operációs rendszert használó mobiltelefonok sikerétől.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.