:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. augusztus 22. 10:13

Az NVIDIA befejezte a MediaQ felvásárlását

Az NVIDIA bejelentette, hogy befejezte a MediaQ felvásárlását. A vállalat 70 millió dollárt fizetett a cégért, amely mobil eszközökhöz fejleszt grafikus megoldásokat.

Az NVIDIA bejelentette, hogy befejezte a MediaQ felvásárlását. A vállalat 70 millió dollárt fizetett a cégért, amely mobil eszközökhöz fejleszt grafikus megoldásokat.

Az NVIDIA augusztus 7-én tette közzé negyedéves eredményeit, illetve hozott nyilvánosságra részleteket a MediaQ felvásárlásáról. Jen-Hsun Huang elnök-vezérigazgató nem bocsátkozott becslésekbe azzal kapcsolatban, hogy mekkora forgalom várható az új üzletágtól, azonban azt elmondta, hogy várakozásai szerint a mobil készülékekbe szánt alkatrészek az NVIDIA eladásaiból komoly részesedést szereznek majd.

Az 1997-ben alapított MediaQ termékeihez megfelelő driverek és szoftverkönyvtárak mind Microsoft Pocket PC, mind Palm OS, mind pedig Symbian OS operációs rendszerhez elérhetőek. A MediaQ ügyfelei között olyan jelentős gyártók találhatók, mint a Mitsubishi, Siemens, DBTel, Dell, HP, Palm, Philips, Sharp és a Sony.

A hírek szerint a MediaQ chipeket a tajvani UMC gyártja majd, így az NVIDIA a világ három legnagyobb szerződéses félvezetőgyártójának (TSMC, UMC, IBM) egyaránt ügyfele lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.