Szerző: Bodnár Ádám

2003. augusztus 22. 10:13

Az NVIDIA befejezte a MediaQ felvásárlását

Az NVIDIA bejelentette, hogy befejezte a MediaQ felvásárlását. A vállalat 70 millió dollárt fizetett a cégért, amely mobil eszközökhöz fejleszt grafikus megoldásokat.

Az NVIDIA bejelentette, hogy befejezte a MediaQ felvásárlását. A vállalat 70 millió dollárt fizetett a cégért, amely mobil eszközökhöz fejleszt grafikus megoldásokat.

Az NVIDIA augusztus 7-én tette közzé negyedéves eredményeit, illetve hozott nyilvánosságra részleteket a MediaQ felvásárlásáról. Jen-Hsun Huang elnök-vezérigazgató nem bocsátkozott becslésekbe azzal kapcsolatban, hogy mekkora forgalom várható az új üzletágtól, azonban azt elmondta, hogy várakozásai szerint a mobil készülékekbe szánt alkatrészek az NVIDIA eladásaiból komoly részesedést szereznek majd.

Az 1997-ben alapított MediaQ termékeihez megfelelő driverek és szoftverkönyvtárak mind Microsoft Pocket PC, mind Palm OS, mind pedig Symbian OS operációs rendszerhez elérhetőek. A MediaQ ügyfelei között olyan jelentős gyártók találhatók, mint a Mitsubishi, Siemens, DBTel, Dell, HP, Palm, Philips, Sharp és a Sony.

A hírek szerint a MediaQ chipeket a tajvani UMC gyártja majd, így az NVIDIA a világ három legnagyobb szerződéses félvezetőgyártójának (TSMC, UMC, IBM) egyaránt ügyfele lesz.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.