Szerző: Bodnár Ádám

2003. augusztus 21. 13:18

Magánkézbe kerülhet a Corel

Derek Burney
Derek Burney
A Corel részvényesei egy tegnapi rendkívüli gyűlésen elfogadták a Vector Capital kockázatitőke-befektető társaság ajánlatát, amely részvényenként 1,05 dollárért, összesen mintegy 98 millió dollárért megvásárolja a pénzügyi gondokkal küszködő céget.

Az ügylet létrejöttéhez már csak a kanadai hatóságok jóváhagyása szükséges: az ügyben ma dönt Ottawa legfelsőbb bírósága. A vállalat vezetői biztosak abban, hogy a versenyhivatal által már vizsgált és jóváhagyott tranzakcióval kapcsolatban nem merül fel kifogás.

Derek Burney elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a Vector Capitallal történt egyeztetések fényében kijelenthető, hogy a tulajdonosváltás nem hoz lényeges változást a cég stratégiájában, termékeiben, vagy a vezetőségben. "Biztosítottak minket arról, hogy támogatják a vezetőket. Összességében elégedettek velünk, a dolgozókkal, a termékekkel és a stratégiával." -- mondta Burney.

A Corel évek óta veszteségesen működik, mivel igen alacsony a forgalom a cég ismertebb szoftvereiből. A vállalat többször kényszerült jelentős elbocsátásokra és a veszteséges termékek leállítására, ez lett a sorsa többek között a Corel linuxos termékeinek.

Tavaly azonban a figyelem többször is a cégre irányult, amikor több PC-gyártó választotta a cég WordPerfect irodai szoftverét a Microsoft Office-szal szemben. Az utóbbi időben a vállalat nagy hangsúlyt fektetett azokra az eszközökre, amelyek támogatják az Extensible Markup Language (XML) formátumot.

Legutóbbi negyedévében a Corel nettó vesztesége 5,6 millió dollár (részvényenként 6 cent), míg forgalma 32,2 millió dollár volt. Egy évvel korábban a nettó veszteség 574 ezer dollárt (részvényenként 1 cent), míg a forgalom 30,8 millió dollárt tett ki. A negyedéves eredmények bejelentésekor a cég közölte, hogy a költségek csökkentése érdekében 66 alkalmazottól válik meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról