:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. augusztus 21. 11:39

Merevlemezes audiolejátszót mutatott be a Toshiba

A Toshiba bemutatta Gigabeat G20 névre keresztelt merevlemezes audiolejátszóját, amely specifikációi alapján még a piac koronázatlan királyát, az Apple iPodot is megszoríthatja.

A Toshiba bemutatta Gigabeat G20 névre keresztelt merevlemezes audiolejátszóját, amely specifikációi alapján még a piac koronázatlan királyát, az Apple iPodot is megszoríthatja.

A mindössze 76x12x89 milliméter méretű és 138 gramm lejátszóban 20 Gbyte kapacitású merevlemez található. A Gigabeat G20 nem csak kisebb és könnyebb az Apple iPodnál, hanem akkumulátoros üzemideje is hosszabb 2 órával -- a Toshiba lejátszó akár 10 órán át is használható folyamatosan. A készülék az MP3 állományokon kívül a WAV és a WMA fájlok megszólaltatására is képes.

A Gigabeat G20 beépített merevlemezét USB2.0 csatlakozón keresztül lehet adatokkal feltölteni. A Gigabeat nem csak audiolejátszóként, hanem hordozható adattárolóként is használható, Windows operációs rendszer esetén a készülék egyszerű cserélhető adattárolóként látszik az Intézőben.

A felhasználó a készülék előlapján egy 160x86 pixel felbontású LCD-ről olvashatja le a lejátszott dal adatait. A kezeléshez szükséges billentyűk a Gigabeat oldalán kaptak helyet. A menüben való mozgáshoz egy tekerőgomb szolgál, amely szintén a készülék oldalán helyezkedik el.

A Gigabeat G20 egyelőre kizárólag a Távol-Keleten vásárolható meg, az ára 50 ezer jen, azaz mintegy 100 ezer forint. A készülékhez USB2.0 kábelt, hordtáskát, valamint asztali töltőt mellékel a gyártó.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.