Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. augusztus 18. 15:23

Búcsú a magyar személyhívótól

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Konrád Mariann -- a végelszámolás alatt álló Eurohívó Magyarország Személyhívó Koncessziós Rt. végelszámolója -- megállapodást írt alá a társaság koncessziós szerződésének megszüntetéséről.

[HWSW] Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Konrád Mariann -- a végelszámolás alatt álló Eurohívó Magyarország Személyhívó Koncessziós Rt. végelszámolója -- megállapodást írt alá a társaság koncessziós szerződésének megszüntetéséről.

A megállapodás értelmében 2003. augusztus 15-ével az Eurohívó Rt. ERMES rendszerű személyhívó szolgáltatás nyújtására szóló koncessziós szerződése és koncessziós szolgáltatási joga megszűnik. Ezzel egyidejűleg a társaság befejezi az országos közcélú személyhívó szolgáltatás nyújtását. A társaság az előzetes egyeztető tárgyalások alapján a szolgáltatás megszűnését 60 nappal megelőzően megkezdte nyilvántartott előfizetői értesítését a szolgáltatás megszüntetéséről.

A megállapodást az Eurohívó Rt. kezdeményezte. A társaság indoklása szerint az évek során a közcélú személyhívó szolgáltatás iránti kereslet rohamosan csökkent, s az ügyfelek száma mára olyan alacsonyra süllyedt, hogy a társaság csak jelentős veszteséggel tudná a szolgáltatást tovább nyújtani.

Az Eurohívó Rt. a megállapodásban vállalta, hogy valamennyi kötelezettségét teljesíti. Ennek részeként ügyfelei részére gondoskodik az addigi szolgáltatás helyettesítésére alkalmas megoldás biztosításáról. Ennek érdekében az Eurohívó Rt. a mobilszolgáltatókkal tárgyalásokat kezdeményezett. A tárgyalások eredményeként a Westel Mobil Távközlési Rt. vállalta, hogy az Eurohívó Rt. minden ügyfele számára lehetőséget biztosít a kiváltó szolgáltatás (egyirányúsított mobil szolgáltatás) igénybevételére. Emellett a társaság gondoskodik arról, hogy két hónapon át valamennyi hívó felet hangbemondás útján tájékoztatja a szolgáltatás megszűnéséről.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.