Szerző: roberto

2003. augusztus 14. 12:58

A Red Haten kívül a SuSE Linux is érdekli a Dell vásárlóit

[Dell, CNET, HWSW] A második negyedéves eredményeit ma közzétevő

[Dell, CNET, HWSW] A második negyedéves eredményeit ma közzétevő Dell a CNET értesülései szerint az eddigieknél szorosabb viszonyt fog kialakítani a SuSE-vel. A Dell linuxos partnere ugyan hagyományosan a Red Hat, és valószínűleg ez nem is fog megváltozni a közeljövőben -- a Dell épp az elmúlt héten jelentette be a LinuxWorld expón, hogy bizonyos PowerEdge szervereit a Red Hat Enterprise Linux ES változatával együtt fogja szállítani --, ám a jelek szerint a vásárlók más Linux rendszerek iránt is érdeklődnek.

Richard Seibt, a SuSE elnök vezérigazgatója szerint a Dell a vásárlói igények miatt kezd komolyabb együttműködésbe a SuSE-vel. A SuSE lapinformációk szerint már el is kezdte szoftvereinek tesztelését a Dell termékein. A Dell ugyanakkor nem nyilatkozott arról, hogy ugyanolyan partnerként fogja-e kezelni a SuSE-t is, mint a Red Hatet, ez utóbbi céggel ugyanis technikai támogatásról és a közös eladásokról is megegyeztek, sőt a Dell, az Oracle és a Red Hat egy évvel ezelőtt a Red Hat Advanced Server operációs rendszert és az Oracle 9i adatbáziskezelőt futtató komplett Dell PowerEdge rendszerek piacra dobásáról állapodott meg.

Egy hasonló, teljes SuSE-támogatásnak Stacey Quandt, a CNET által megkérdezett elemző szerint lenne értelme, ugyanis az utóbbi időben a SuSE szerzett néhány igen jelentős vásárlót az Egyesült Államokban, köztük a Ford Motort, és több Wall Street-i céget, és SuSE Linux Enterprise Server az IBM eServer zSeries mainframe rendszerek támogatásával megnyerte a vevők rokonszenvét. A négy legnagyobb szervergyártó közül egyébként már csak a Dellnek nincs a SuSE-vel kiépített kapcsolata.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról