Szerző: Ady Krisztián

2003. augusztus 13. 13:53

Operációs rendszer betöltésére is alkalmas az M-System új USB flash meghajtója

[Digit-Life] A DiskOnKey USB adattároló egységeket fejlesztő M-Systems bemutatta továbbfejlesztett, flash memóriamodulokat tartalmazó meghajtóját, mely az új vezérlőchipnek köszönhetően eddig mellőzött alkalmazási területeket biztosíthat a szoftverfejlesztő vállalatok számára.

[Digit-Life] A DiskOnKey USB adattároló egységeket fejlesztő M-Systems bemutatta továbbfejlesztett, flash memóriamodulokat tartalmazó "meghajtóját", mely az új vezérlőchipnek köszönhetően eddig mellőzött alkalmazási területeket biztosíthat a szoftverfejlesztő vállalatok számára.

Az új DiskOnKey "kulcsok" a DOK T4 chip segítségével bootolható merevlemezként is használhatók, így akár komplett operációs rendszer és egyéb alkalmazások is telepíthetők a kulcstartóra helyezhető meghajtóra. A boot funkció grafikus felhasználói felületről menedzselhető. A DOK T4 chip emellett titkosítási, adatvédelmi funkciókat is ellát.

A DiskOnKey kulcsokat 16 MB - 1 GB közötti kapacitásban lehet megvásárolni, az USB 2.0 felülettel rendelkező változat akár 9 MByte/s írási és 7 Mbyte/s olvasási sebességet is kínálhat. Az USB flash drive-ok súlya csupán 15 gramm. A gyártó 2 év garanciát vállal termékeire.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.