Szerző: Bodnár Ádám

2003. augusztus 13. 10:24

Az NVIDIA ismét csatlakozott a Futuremark bétaprogramhoz

A 3dmark tesztprogramokról ismert Futuremark bejelentette, hogy az NVIDIA ismét csatlakozott a vállalat bétaprogramjához.

A 3dmark tesztprogramokról ismert Futuremark bejelentette, hogy az NVIDIA ismét csatlakozott a vállalat bétaprogramjához.

Az NVIDIA még a 3Dmark03 fejlesztési munkálatai közben lépett ki a Futuremark bétaprogramból. Az ismételt belépés kapcsán a Futuremark marketing igazgatója, Tero Sarkkinen elmondta, hogy az NVIDIA jelenléte tovább erősíti a Futuremark benchmarkok pozícióját és hitelesebbé teszi azokat.

Az NVIDIA megjelenésekor rendkívül élesen kritizálta a 3Dmark03 tesztprogramot, azt állítva, hogy az nem alkalmas a grafikus kártyák valós helyzetekben várható teljesítményének mérésére. Hónapokkal később a vállalat kiadott egy meghajtóprogramot, amellyel látványos teljesítménynövekedés volt tapasztalható a program futtatása során.

A Futuremark válaszul kiadott egy javítócsomagot a tesztprogramhoz és nemes egyszerűséggel csalásnak bélyegezte az NVIDIA mesterkedéseit. Nem sokkal később azonban a vállalat látványos visszavonulót fújt: június első napjaiban kiadott közleményében a Futuremark elismerte, hogy a meghajtóprogram kifogásolt részei nem tekinthetőek csalásnak, azok "alkalmazás-specifikus optimalizációk".

A Futuremark és az NVIDIA között kialakult nézeteltérésről és annak rendeződéséről szóló cikkünk 3Dmark03: a Futuremark öngólja az NVIDIA támogatásával címmel olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról