Szerző: Ady Krisztián

2003. augusztus 12. 09:54

A D-Link az Atheros speciális technológiáját alkalmazza új Wi-Fi eszközeiben

[News.com] A hazánkban is ismert, főként hálózati komponenseket gyártó és értékesítő D-Link és a vezeték nélküli hálózati chipeket fejlesztő Atheros közös sajtóközleményben jelentette be, hogy a D-Link az Atheros Super G és Super A/G chipjeit alkalmazza a közeljövőben, a harmadik negyedév végén megjelenő termékeiben.

[News.com] A hazánkban is ismert, főként hálózati komponenseket gyártó és értékesítő D-Link és a vezeték nélküli hálózati chipeket fejlesztő Atheros közös sajtóközleményben jelentette be, hogy a D-Link az Atheros "Super G" és "Super A/G" chipjeit alkalmazza a közeljövőben, a harmadik negyedév végén megjelenő termékeiben.

Az Atheros Super G és Super A/G technológiát alkalmazó, vezeték nélküli hálózati elérést biztosító chipjei elméletileg megduplázzák az elérhető nyers sávszélességet, így az 54 mbit/s helyett akár 108 mbit/s sávszélességet is használhatnak a Wi-Fi eszközök. Az Atheros szóvivője szerint pillanatnyilag 90 mbit/s sebesség érhető el a chipkészletek segítségével.

A felhasználóknak természetesen mindkét oldalon Super G vagy Super A/G termékekkel kell rendelkezniük, mind a hozzáférési pontnak, mind a kliens kártyának támogatnia kell a technológiát. Amennyiben a hálózathoz normál kártya szeretne csatlakozni, a vezeték nélküli hálózati hozzáférési pont 802.11g vagy 802.11a protokollt kínál fel számára, mellyel 54 mbit/s elméleti sávszélességet érhet el.

Az új D-Link hálózati termékekről és ezek áráról egyelőre nem érhető el pontosabb információ.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról