:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. augusztus 5. 09:42

Hordozható MP3-lejátszót mutat be a Gateway

[CNET] A Gateway a mai napon mutatja be első digitális audiolejátszóját, amelyet a későbbiekben további hasonló termékek követnek. Az egyszerűen csak Gateway Digital Music Player névre keresztelt készülék nem csak zenehallgatásra használható, hanem diktafonként is megállja a helyét, illetve USB felületű adattárolóként is alkalmazható.

[CNET] A Gateway a mai napon mutatja be első digitális audiolejátszóját, amelyet a későbbiekben további hasonló termékek követnek. Az egyszerűen csak "Gateway Digital Music Player" névre keresztelt készülék nem csak zenehallgatásra használható, hanem diktafonként is megállja a helyét, illetve USB felületű adattárolóként is alkalmazható.

A zenelejátszó kétféle kivitelben kerül az üzletekbe, a 128 Mbyte flash memóriával ellátott változat 129 dollárba kerül, a 256 Mbyte memóriával felvértezett kivitelért pedig 169 dollárt kér a Gateway. Utóbbi készülék csak augusztus 14-től lesz kapható. A hírek szerint a Gateway már vizsgálja, hogy piacra dobjon-e merevlemezes audiolejátszót, illetve hordozható, MP3 állományok megszólaltatására is képes CD-játszót.

A Gatewaynek nem a "Gateway Digital Music Player" az első MP3-lejátszója: a vállalat 2000-ben már piacra dobott egy merevlemezzel ellátott asztali audiolejátszót, azonban a gyenge kereslet miatt pár hónapon belül beszüntette a termék gyártását. A ma megjelenő készülékhez nagy reményeket fűz a vállalat, ugyanis a "Gateway Digital Music Player" szinte ugyanazon funkciókat nyújtja, mint a Creative Labs Nomad MuVo lejátszó, azonban kedvezőbb áron kapható. A Gateway internetes áruházában értékesített MP3-lejátszók több mint felét a Creative Nomad MuVo teszi ki.

A Gateway az idei év során mintegy 15 szórakoztatóelektronikai terméket és kiegészítőt dob piacta a saját márkaneve alatt. Roderick M. Sherwood pénzügyi vezérigazgató elmondta, hogy a tavalyi pénzügyi évben a Gateway bevételének 87 százaléka a PC-értékesítésből származott, azonban 2005-re ezt 60 százalékra szeretnék csökkenteni. A cég első szórakoztatóelektronikai terméke a tavaly ősszel bemutatott, 42 hüvelykes plazmatévé volt, amely rendkívül jól fogyott. A készülék sikerének köszönhetően a Gateway forgalmában a nem-PC jellegű termékek részaránya az első negyedéves 24 százalékról 28 százalékra emelkedett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.