Szerző: Barna József

2003. augusztus 1. 09:55

Megjelent az Adobe Acrobat 6.0 magyar változata

[Herald] Megjelent az Adobe Acrobat 6.0 HU Standard és Professional változata. Az Acrobat 6.0 HU az Adobe egyik legfontosabb alkalmazásának továbbfejlesztése, melyet a vállalat a magyar felhasználók számára tervezett. Segítségével a felhasználók hatékonyan állíthatják elő, oszthatják meg, korrigálhatják és archiválhatják az elektronikus dokumentumterjesztés elismert szabványának számító Adobe Portable Document (PDF) formátumú fájlokat.

Az Acrobat 6.0 CE Standard és Professional magyar változatát az Adobe a termék közép- és kelet-európai honosításának részeként mutatta be. A termék elérhető magyar, cseh, görög, lengyel, török és angol nyelvű verzióban.

Az Adobe Acrobat 6.0 CE Standard és Professional a magyar és közép-európai felhasználók számára a következő szolgáltatásokat nyújtja:

  • PDF űrlapok (csak az Acrobat CE Professional változatban): Az Acrobat CE-vel egyszerűen készíthetők és terjeszthetők interaktív Adobe PDF űrlapok, amelyek közép-európai karaktereket, automatikus számításokat és műveleteket, illetve JavaScripteket is tartalmazhatnak.
  • Mentés az Internetről: Az Acrobat CE-vel közép-európai weboldalakat vagy egész honlapokat hálózat nélküli megtekintés és archiválás céljából Adobe PDF fájlokká lehet átalakítani. A közép-európai térség nyelveihez szükséges speciális kódolásoknak köszönhetően a weboldalak és azok kereszthivatkozásai sértetlenek maradnak.
  • PDF-készítés: Az Adobe Acrobat 6.0 CE segítségével a dokumentumokat -- beleértve a közép-európai karaktereket tartalmazókat is -- Microsoft Office alkalmazásokból, így például Wordből, Excelből, és PowerPointból Adobe PDF fájlokká lehet átalakítani. Az Adobe Acrobat CE két beágyazható OpenType betűkészletet tartalmaz. A Myriad Pro és Minion Pro Regular, Bold, Italic, BoldItalic stílusai az összes közép-európai, cirill, görög és török karaktert tartalmazzák azzal a céllal, hogy a nyomtatás és megjelenés Mac OS és Windows alatt is egységes legyen.
  • Keresés: Az Acrobat CE olyan keresési beállítást is tartalmaz, amellyel PDF dokumentumokban, könyvjelzőkben, jegyzetekben és egyéb megjegyzésekben pontosan lehet a közép-európai karakterekre érzékeny keresést végrehajtani.
  • Másolás/beillesztés: Az Acrobat segítségével PDF fájlok közép-európai szövegeit a szokott módon használhatjuk fel: a kívánt szöveget kijelöljük, vágólapra tesszük, átváltunk valamelyik szövegszerkesztő alkalmazásra, és ott beillesztjük. A tartalmat is átemelhetjük, ha a közép-európai karakterekhez illesztett rft-exportot alkalmazzuk.

A vállalat közleménye szerint az Acrobat 6.0 CE Professional és Acrobat 6.0 CE Standard for Windows 98 Second Edition (csak Acrobat 6.0 Standard), Windows NT Workstation 4.0, Windows 2000 Professional, Windows XP Home, Professional és Tablet PC kiadás, illetve Mac OS X v10.2.2 nettó 130 000, illetve nettó 86 000 forintos áron vásárolható meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról