:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. július 30. 11:23

A tiltás ellenére mégis él a Vivendi hétvégi kedvezménye

Noha majdnem két héttel ezelőtt a Hírközlési Területi Hivatal (HTH) pécsi irodája határozatában megtiltotta a Vivendi hétvégi, kedvezményes hívásaira vonatkozó nyári akciójának elindítását, a távközlési szolgáltató megfellebbezte az ítéletet és július 19-től bevezette a kedvezményes telefonálási lehetőséget.

[HWSW] Noha majdnem két héttel ezelőtt a Hírközlési Területi Hivatal (HTH) pécsi irodája határozatában megtiltotta a Vivendi hétvégi, kedvezményes hívásaira vonatkozó nyári akciójának elindítását, a távközlési szolgáltató megfellebbezte az ítéletet és július 19-től bevezette a kedvezményes telefonálási lehetőséget.

A kedvezményes akció lényegében egy nyár végéig szóló, a hétvégékre vonatkozó -- a hívások időtartamától független -- egységáras tarifa bevezetését jelentette volna. Eszerint minden hétvégén bonyolított helyi és az I. díjkörzetbe irányuló hívásért 45 forintot számlázott volna a szolgáltató -- a beszélgetés időtartamától függetlenül.

A Hírközlési Felügyelet területi hivatala számos ponton bírálta az akciót, így emlékeztetett arra is, hogy a 45 forintos hívás elkerüléséhez -- tehát a normál tarifás beszélgetésekhez -- egy előhívószámot kell tárcsázniuk az előfizetőknek, ami ellentétes a hívási szokásokkal. Ha egy előfizető tehát elfelejti, vagy nem tudja, hogy a normál tarifás beszélgetéshez másként kell kezdeményezni a hívást, egy rövid, egyperces telefonálás akár drágább is lehet, hiszen a 45 forintot mindenképpen kiszámlázza a Vivendi.

Beadvány érkezett a Hírközlési Felügyeleten kívül a Gazdasági Versenyhivatalhoz is. Mint Váczi Nóra, a versenyhivatal illetékese lapunknak elmondta: a GVH még nem döntött, hogy indul-e vizsgálat a Vivendi akciójával kapcsolatban. Általában 60 nap áll a versenyhivatal rendelkezésére, hogy eldöntse, indít-e vizsgálatot, ám ebben az esetben, mikor az akció jóval előbb véget ér, minthogy a hatvan nap leteljen, az ügy elsőbbséget élvez.

Amennyiben a versenyhivatal vizsgálatot indítana, a Vivendi akcióját a vizsgálat időtartamára a Versenytanács -- ideiglenes intézkedés elrendelésével -- leállíthatná, mondta Váczi. Egyelőre azonban még nem dőlt el, hogy valóban valószínűsíthető-e az erőfölénnyel való visszaélés.

A Vivendi közleménye -- melyben az akció HTH-tiltásának megfellebbezéséről tájékoztat -- kiemeli, hogy az előhívószám alkalmazásával kapcsolatban a HTH budapesti irodája korábban nem tett észrevételt. Az előfizetők tájékoztatásával kapcsolatban a közlemény kiemeli: az akcióról az előfizetők teljes körű tájékoztatást kaptak az akciót megelőző telefonszámlán, a számla mellett elhelyezett információs kiadványban, 2003. július 9–23. között 29 alkalommal a sajtóban, a július 15-31. között folyamatban lévő óriásplakát kampány során 127 helyen, továbbá a szolgáltató információs vonalain és az 1767 hét közbeni hívásakor hallható tájékoztató szövegben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.