Szerző: Barna József

2003. július 28. 16:19:06

Kínában épít új üzemet az Infineon

Az Infineon Technologies AG ma sajtóközleményben számolt be arról, hogy vegyesvállalatot hoz létre egy Kínában felépítendő memóriachip-tokozó üzem üzemeltetésére. A német cég tíz év alatt egymilliárd dollárt kíván költeni a beruházásra.

Az Infineon Technologies AG ma sajtóközleményben számolt be arról, hogy vegyesvállalatot hoz létre egy Kínában felépítendő memóriachip-tokozó üzem üzemeltetésére. A német cég tíz év alatt egymilliárd dollárt kíván költeni a beruházásra.

Az Infineon a China-Singapore Suzhou Industrial Park Venture Companyvel (CSVC) lép szövetségre az új üzem felépítése és üzemeltetése érdekében. A vegyesvállalatban, mely Infineon Technologies Suzhou Co., Ltd néven működik majd, a német cégnek 72,5, míg kínai partnerének 27,5 százalékos tulajdonrésze lesz. A társaság bejegyzett tőkéje 333 millió dollár.

A tervek szerint a vegyesvállalat üzeme, mely 1000 embert foglalkoztat majd, a Sanghaj közelében található Suzhou Ipari Parkban épül fel, és évi egymilliárd lapka tokozására és tesztelésére lesz alkalmas. Az elkövetkező tíz év során az Infineon egymilliárd dollárt fordít majd a beruházásra.

A bejelentés kapcsán Ulrich Schumacher, az Infineon elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az új szövetségnek köszönhetően a vállalat tovább bővíti jelenlétét a gyorsan fejlődő kínai piacon, ahol a cég a helyi memóriapiac 40 százalékát szeretné magáénak tudni. Schumacher hozzátette, hogy a célkitűzések között szerepel az is, hogy a cég a legnagyobb négy mikroelektronikai gyártó közé lépnjen öt éven belül a piacon -- 10 százalékot meghaladó piaci részesedéssel.

Az új üzem építése a tervek szerint 2003 októberében kezdődhet meg, míg a berendezések telepítése a jövő év közepén indul meg. Az üzem 2005-ben kezdi meg a sorozatgyártást, kezdetben 256 Mbites BGA memóriachipek előállításával.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 13:39

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.