Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 25. 13:21

Kedvező eredményekkel zárta negyedévét a Symantec

John W. Thompson
John W. Thompson
A Symantec Corp. tegnap hozta nyilvánosságra a 2003. július 4-én véget ért 2004. első pénzügyi negyedévének eredményét. A vállalat 391 millió dolláros bevételt könyvelt el erre a negyedévre, amely az előző év azonos negyedévének 316 milliójához képest 24 százalékos növekedést jelent.

Az első pénzügyi negyedév GAAP szerinti nettó nyeresége 68 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévének 57 millió dolláros nettó nyereségével szemben. Ez részvényenként 41 centes nyereséget jelent. Az előző év azonos negyedévében ez 36 cent volt.

A nem GAAP szerinti nettó profit az első pénzügyi negyedévben 75 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévében ez az érték 66 millió dollár. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nyereség 45 cent, ez az egy évvel ezelőtti negyedévben 41 cent volt. A nem az általánosan elfogadott könyvelési alapelvek szerinti (non-GAAP) eredmény nem tartalmazza a felvásárlásokból eredő egyéb nem tárgyi eszközök leírását, az átszervezés és a telephely-bezárások költségét, valamint a kapcsolódó jövedelemadó-kedvezményt.

"A nehéz gazdasági környezet ellenére továbbra is világszerte erős teljesítményt tapasztalunk a vállalat valamennyi részlegénél" -- mondta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. "Úgy véljük, hogy a legkülönfélébb vevőknek szállított védelmi eljárások és szolgáltatások legszélesebb körében tett beruházásaink tovább táplálják majd cégünk jövőbeni növekedését."

A negyedév során a Symantec vállalatvédelmi üzletága az előző év azonos negyedévéhez képest 25 százalékkal nőtt, és a teljes bevétel 42 százalékát képviselte. A Symantec lakossági üzletága 35 százalékkal nőtt, és a teljes bevétel 43 százalékát képviselte. A Symantec nagyvállalati kezelési üzletága a várakozásoknak megfelelően 11 százalékkal csökkent, és a teljes bevétel 13 százalékát képviselte, míg a szolgáltatási üzletág 160 százalékkal nőtt, ami a teljes bevétel 2 százalékát jelenti.

A külföldről származó bevételek az első negyedévben az összes bevétel 51 százalékát tették ki, a múlt év azonos negyedévéhez képest 33 százalékkal növekedtek. Az európai, a közel-keleti és az afrikai terület 55 százalékkal áll a negyedéves növekedés élén, nyomában Latin-Amerikával, ahol 25 százalékos volt a növekedés. Japánban az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest 12 százalék volt a növekedés, míg Ázsia csendes-óceáni területén 8 százalék. Az Egyesült Államokban 16 százalékos volt a növekedés.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról