Szerző: roberto

2003. július 24. 23:14

Kipróbálható a Mandrake Linux 9.2 első bétája

[MandrakeSoft] A francia MandrakeSoft ma jelentette be általános

[MandrakeSoft] A francia MandrakeSoft ma jelentette be általános célú Linux-disztribúciójának legújabb bétáját. Az ősszel kiadandó Mandrake Linux 9.2 első tesztváltozatára a rajongók már a hónap eleje óta vártak, ugyanis a Mandrake elnök-vezérigazgatója, François Bancilhon a vállalat pénzügyi helyzetéről és üzleti terveiről szóló pár hete megjelent nyílt levelében megemlítette, hogy "hamarosan többet is hallhatunk a készülő kiadásról".

A rendszer a 2.4.21-es kernelre épül, az alapértelmezett fordító a GCC 3.3.1-es előzetes kiadása, a grafikus alapokat az XFree86 4.3 biztosítja, az alapértelmezett grafikus felület a KDE 3.1.2, amit jól kiegészít a környezethez készülő feltörekvő KOffice irodai programcsomag legújabb bétája (1.3beta), de számos egyéb friss program (Mozilla 1.4, Evolution 1.4.3) is megtalálható a tesztelés alatt álló összeállításban, amit a mandrakelinux.com-on megadott tükörszerverekről tölthetünk le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról