:

Szerző: Ady Krisztián

2003. július 24. 14:06

Az amerikai képviselőház is sürgeti a digitális televíziózásra történő áttérést

[News.com] Az amerikai képviselőház szerdán nyújtotta be új törvényjavaslatát, mely szerint a Szövetségi Hírközlési Bizottságnak (FCC) fel kell gyorsítania a digitális televíziózásra történő áttérést. A Consumer Access to Digital Television Enhancement Act javaslat megköveteli az FCC-től, hogy elfogadja, befogadja a 2002 decemberében nemzeti kábeltársaságok és szórakoztatóelektronikai cégek által készített, digitális televíziózás szabványosításával kapcsolatos indítványt. A javaslat egy nemzeti plug and play szabványt alkotna a digitális televíziózással kapcsolatban, mely nem igényelne külső támogatást, set-top-boxokat.

[News.com] Az amerikai képviselőház szerdán nyújtotta be új törvényjavaslatát, mely szerint a Szövetségi Hírközlési Bizottságnak (FCC) fel kell gyorsítania a digitális televíziózásra történő áttérést. A "Consumer Access to Digital Television Enhancement Act" javaslat megköveteli az FCC-től, hogy elfogadja, befogadja a 2002 decemberében nemzeti kábeltársaságok és szórakoztatóelektronikai cégek által készített, digitális televíziózás szabványosításával kapcsolatos indítványt. A javaslat egy nemzeti "plug and play" szabványt alkotna a digitális televíziózással kapcsolatban, mely nem igényelne külső támogatást, set-top-boxokat.

A vállalatok által benyújtott javaslat alap analóg, alap digitális és prémium digitális tv-csatornák fogadásával kapcsolatos területeken tartalmaz ajánlásokat. A fejlettebb szolgáltatások, például a "pay-per-view" vagy "video-on-demand" technológiai megvalósításával kapcsolatos elképzelések egy későbbi specifikációba, változatba kerülhetnek be.

A korábban benyújtott javaslatot többek között a Hitachi America, JVC Americas, Philips Consumer Electronics North America, Sony Electronics, Comcast Cable Communications, Cox Communications és a Time Warner Cable írta alá. Az FCC korábban ismertetett tervei szerint 2004 július elsejétől nem kerülhet olyan 36"-os, vagy ennél nagyobb képátlóval rendelkező televízió forgalomba, mely nem alkalmas digitális adások vételére.

A digitális televíziózás hazánkban sem ismeretlen fogalom: az Antenna Hungária Rt. 2001 októberében helyezte üzembe az első magyarországi DVB-T (Digital Video Broadcasting - Terrestrial) adóberendezést és Budapest területén kísérleti jelleggel elindította a digitális földfelszíni televízió műsorszórást.

Az új technológia néhány év múlva forradalmasíthatja a hazai televíziózást, hiszen a DVB-T nemcsak interaktív video-, audio- és adatjellegű multimédiás szolgáltatást kínál, hanem a rendszer mobilitása révén lehetővé teszi, hogy autóban, vonaton, vagy akár a mobiltelefonon is kiváló minőségű adást nézhessünk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.