Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

1,5 GB-os, miniatűr cserélhető adattárolót fejleszt az Iomega

Ady Krisztián, 2003. július 23. 14:16
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[News.com] Rendkívül kis méretű, cserélhető, 1,5 GB-nyi adat tárolására alkalmas eszközt fejlesztett ki az Iomega az egyre terjedő digitális kütyük, fényképezőgépek, audio- és videolejátszók, kéziszámítógépek számára. Az adattároló eszközt működtető Digital Capture Technology (DCT) technológa a Fuji és az Iomega közös fejlesztése.

[News.com] Rendkívül kis méretű, cserélhető, 1,5 GB-nyi adat tárolására alkalmas eszközt fejlesztett ki az Iomega az egyre terjedő digitális "kütyük", fényképezőgépek, audio- és videolejátszók, kéziszámítógépek számára. Az adattároló eszközt működtető Digital Capture Technology (DCT) technológa a Fuji és az Iomega közös fejlesztése.

A meghajtó fő komponense egy eltávolítható, körülbelül 1,5" átmérőjű, az adattároló lemezt tartalmazó kazetta. A kazettát a meghajtót tartalmazó eszközökbe kell bedugni, de remélhetőleg PC-kben is használható lesz az USB felületen keresztül csatlakoztatható olvasók segítségével.

Az Iomega szóvivője közölte, hogy a vállalat a közeljövőben több új terméket is bemutat majd. A DCT adattároló egység mintadarabjait számtalan eszközgyártónak elküldte a vállalat, többek között digitális kamkordereket, hordozható videólejátszókat, mobiltelefonokat, notebookokat, kéziszámítógépeket fejlesztő és gyártó vállalatok kaptak a mintákból.

Az Iomega reményei szerint a DCT meghajtó és lemez általános adattároló eszköz lehet a hordozható kiegészítők, termékek piacán, noha a vállalat új termékének számtalan más fejlesztéssel kell versenyeznie: a Hitachi Microdrive-jával, valamint a mozgó alkatrészt nem tartalmazó Compact Flash és Secure Digital memóriakártyákkal, melyekből már 2 GB-os modell is kapható.

A DCT kereskedelmi megjelenése jövőre várható, az Iomega szerint 2004 második negyedévében jelenhetnek meg az első DCT meghajtót tartalmazó hordozható eszközök.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.