Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 23. 09:45

A Palm bejelentette Tungsten T2 kéziszámítógépét

A Palm ma jelentette be Tungsten T2 tenyérgépét, amely a tavaly ősszel debütált Tungsten T felfrissített változata. A gyártó közleménye szerint a modellfrissítéskor elsősorban a multimédiás képességekre helyezték a hangsúlyt.

A Palm ma jelentette be Tungsten T2 tenyérgépét, amely a tavaly ősszel debütált Tungsten T felfrissített változata. A gyártó közleménye szerint a modellfrissítéskor elsősorban a multimédiás képességekre helyezték a hangsúlyt.

A Bluetooth adóvevővel rendelkező Tungsten T2 az elődjénél jobb minőségű, kontrasztosabb színes kijelzővel rendelkezik, amelynek felbontása 320x320 pixel. A vállalat közölte, hogy a 65 ezer árnyalat megjelenítésére képes új kijelző még akkor is kitűnően látható, ha közvetlen napsütés esik rá. A Palm megduplázta a készülékben található memória méretét, a Tungsten T2-ben immáron 32 Mbyte RAM van, amelyből 29,5 Mbyte áll a felhasználói programok és adatok rendelkezésére. A memória SD/MMC kártyával bővíthető.

A készüléket a Palm OS operációs rendszer legújabb, 5.2.1 változata működteti, amelynek újdonsága többek között a Graffiti 2 kézírásfelismerő szoftver. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kézírást közvetlenül a kijelzőn vigyék be, azaz nem feltétlen van szükség a tenyérgép szétnyitására és a kézírásfelismerésre szolgáló mező használatára.

A Tungsten T2 processzora megegyezik az elődmodellben található Texas Instruments OMAP1510-zel. A vállalat számos új multimédiás alkalmazást telepített fel a Tungsten T2-re, köztük a RealOne Mobile Playert, a Kinoma Playert és Kinoma Producert, valamint a Palm Photos szoftvert. Az audioállományokat a tenyérgép beépített hangszóróján, vagy a csatlakoztatható fülhallgatón keresztül lehet lejátszni.

A Palm Tungsten T2 399 dolláros fogyasztói áron kerül a boltokba. A vállalat egyben bejelentette, hogy csökkenti egyes kéziszámítógépeinek árát. Ennek megfelelően a Palm m130 ára 199 dollárról 179 dollárra mérséklődött, a Palm m515-ért pedig 299 dollár helyett csak 249 dollárt kell fizetni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról