:

Szerző: roberto

2003. július 29. 21:21

Magyarországon járt Hans Reiser, a ReiserFS fájlrendszer fejlesztője

[SuSE] A SuSE magyarországi képviselete arról tájékoztatta

[SuSE] A SuSE magyarországi képviselete arról tájékoztatta lapunkat, hogy Magyarországon járt Hans Reiser, a 2.4-es kernelben bemutatkozó új generációs, naplózó fájlrendszerek egyikének, a ReiserFS-nek a megalkotója és fejlesztő-koordinátora. A neves vendég itthon Földiák Péterrel, a skóciai Univerity of St Andrews neurális hálózatok és tudásábrázolás-szemantika kutatójával találkozott, és a fájlrendszer továbbfejlesztéséről beszélgettek.

Magyarországi tartózkodása alatt Reiser a SuSE magyarországi irodájában is megfordult, és a magyar képviselet munkatársa, Hilzinger Marcel készített is vele egy rövid interjút, amelyből többek közt kiderül, hogy a 2.6-os kernelhez készülő 4-es verziójú ReiserFS lassan megszületik, a legtöbb problémát a fejlesztők már megoldották, és a kód a korábbi változatoknál jobban strukturált, azonban a rendszer még nincs túl a sérülésteszteken, így használata otthonra nem javasolt. A további részletek a www.suselinux.hu oldalon olvashatóak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.