Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Új, szabadalmaztott alrendszert kínál a Skyworks az EGDE terminálok számára

Ady Krisztián, 2003. július 22. 16:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[DigiTimes] A Skyworks Solutions bejelentette legújabb fejlesztéseit: a vállalat új rádiófrekvenciás alrendszerére és teljes mobil megoldásaira építve hamarosan egyre több EDGE-kompatibilis mobiltelefon kerülhet piacra.

hirdetés
[DigiTimes] A Skyworks Solutions bejelentette legújabb fejlesztéseit: a vállalat új rádiófrekvenciás alrendszerére és teljes mobil megoldásaira építve hamarosan egyre több EDGE-kompatibilis mobiltelefon kerülhet piacra.

Az EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution) mobil kommunikációs technológia a második generációs GSM mobilhálózatok minimális továbbfejlesztésével nyújt 4-szeres, 6-szoros adatátviteli sebességet, mellyel már harmadik generációs hálózatokon nyújtott szolgáltatásokat is élvezhetnek a mobilelőfizetők.

Nyár végétől már a Pannon GSM ügyfelei is kipróbálhatják a következő generációs GSM-jellegű szolgáltatás képességeit, hiszen a szolgáltató Budapest jelentős területét lefedő teszthálózatot épít ki. A jövőbe mutató technológiára a Yankee Group informatikai kutató intézet előrejelzése szerint hasonló diadalmenet vár, mint annak idején magára a GSM-re: 2007-re csak Nyugat-Európában várhatóan mintegy 16 millió EDGE-képes mobiltelefon lesz forgalomban.

A Skyworks rádiófrekvenciás (RF) chip"készlete" egyetlen chipbe integrálva tartalmazza azokat a komponeneseket, például erősítő (PA) modult, PA kontrollert és modulátort, melyet eddig külön-külön beépítendő komponensekként nyújtottak a gyártók.

A Skyworks új alrendszere a vállalat szabadalmaztatott "Polar Loop" technológiát használja, mely szükségtelenné teszi olyan jelentős költségnövelő alkatrészek használatát, mint a "SAW" szűrők, így a fejlesztők vékonyabb, könnyebb és nem utolsósorban kedvezőbb árú EDGE mobiltelefonokat készíthetnek. Az új megoldás 10 százalékkal növeli az erősítő modul hatékonyságát, mely hosszabb üzemidőben, beszélgetési időben jelentkezik.

A Skyworks várhatóan a negyedik negyedévben indítja be a teljes EDGE RF-alrendszer sorozatgyártását, a mintadarabok már elérhetőek. A teljes EDGE-megoldás ára 8,5 dollár lesz 10.000 darabos rendelés esetén.

Kapcsolódó cikkünk: 3G mobiltelefónia Magyarországon -- parkolósávban

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.