Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Az Intel és a Linksys együttműködik a vezeték nélküli hálózatok egyszerűbb használata érdekében

Bodnár Ádám, 2003. július 22. 14:45
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Intel és a Linksys bejelentették, hogy a fejlesztés és a marketing területén is együttműködnek annak érdekében, hogy a felhasználók számára egyszerűbb legyen a vezeték nélküli hálózatok beállítása és használata. A megállapodás részeként a Linksys eszközeit hitelesíteni fogják a Centino technológiával való együttműködésre.

Anand Chanrasekher, az Intel mobil részlegének vezetője elmondta, hogy a megállapodás a Wi-Fi Alliance jelenleg is zajló tesztelési folyamatának egyfajta kiterjesztése, amelynek eredményeképp a Linksys termékek megkaphatják a "Verified with Intel Centrino Mobile Technology" emblémát. Amint az ismert, a Centrino az Intel Pentium-M processzorból, i855 chipkészletből és az Intel vezeték nélküli hálózati vezérlőből álló termékegyüttes márkaneve.

Charlie Giancarlo, a Linksys tulajdonosának, a Ciscónak a termékfejlesztési igazgatója rámutatott, hogy a tesztelési és ellenőrzési program csak az első lépés a két vállalat együttműködésében. A tervek szerint az Intel és a Linksys olyan Centrino-alapú noteszgépeket fejleszt ki, amelyek felismerik a Linksys vezeték nélküli eszközöket és egyszerűbbé teszik a hálózatok beállítását.

A felek nem hozták nyilvánosságra, hogy a jövőben pontosan milyen területeken kívánnak együttműködni, csupán annyit közöltek, hogy a hálózati eszközök detektálását és beállítását kívánják megkönnyíteni a felhasználók számára.

A Cisco Systems idén márciusban vásárolta meg a Linksyst annak érdekében, hogy erősítse jelenlétét a fogyasztói és kisvállalati piacon. A vállalat minteg 500 millió dollárnyi részvénnyel fizetett a Linksysért, amelynek kínálatában összesen több mint 70 különféle hálózati eszköz található.