Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

A Debian felé közelít az UHU-Linux

roberto, 2003. július 22. 12:59
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az UHU-Linux fejlesztői tegnap bejelentették, hogy a disztribúció

hirdetés
Az UHU-Linux fejlesztői tegnap bejelentették, hogy a disztribúció egyes változatait a Debian GNU/Linux megoldásainak irányába viszik el. A kérdés már hetek óta foglalkoztatta az UHU-hívőket és az uhulinux.hu weboldalon több héten át futott egy szavazás is arról, hogy melyik nagyobb linuxos irányvonalat kellene követnie a magyar összeállítású Linux rendszernek. A beérkezett szavazatok 47 százaléka szerint a Debian követése válna leginkább a rendszer hasznára, a voksok 16 százaléka szerint az UHU-Linuxnak inkább a saját útját kellene járnia, 14 százalék szerint a helyes irány a Red Hathez való közeledés lenne, míg a szavazók 11 százaléka a United Linux irányvonalat tartaná kívánatosnak.

A tegnapi közlemény kiemeli: az UHU-Linux fejlesztése azért kezdődött, hogy egy ingyenesen terjeszthető nemzeti Linux disztribúcióként esélyegyenlőséget biztosítson azoknak, akik nem tudják megfizetni a kereskedelemben kapható operációs rendszereket és a hozzájuk tartozó alkalmazásokat. Az UHU továbbvitelénél csak olyan nagy disztribúció jöhet szóba, amelynek terjesztése ingyenes, és támogatottsága is kellően nagy, az UHU-Linux csapat szerint "ezt a disztribúciót Debian GNU/Linuxnak hívják".

A közlemény arról is tájékoztatja a felhasználókat, hogy az UHU-Linux tűzfal és szerver változatainak átállítása a Debian GNU/Linux jelenlegi, Sarge nevű tesztváltozatára már el is indult, ugyanakkor az átállás egyelőre nem érinti az UHU Linux Office változatát, ahol minden munka az előre lefektetett ütemezési terv szerint halad tovább.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!