:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 22. 10:25

A HP kiterjeszti a festékkazetták európai begyűjtési és újrahasznosítási programját

[Noguchi&Peters] A HP bejelentette, hogy Planet Partners begyűjtési és újrahasznosítási programját több európai országban is kiterjeszti a lakossági felhasználású HP tintasugaras festékkazettákra.

[Noguchi&Peters] A HP bejelentette, hogy Planet Partners begyűjtési és újrahasznosítási programját több európai országban is kiterjeszti a lakossági felhasználású HP tintasugaras festékkazettákra.

Az egyéni felhasználók HP tintasugaras festékkazettáinak begyűjtési és újrahasznosítási rendszerét a tervek szerint először Németországban, Ausztriában és Svájcban vezetik be 2003 végéig, majd őket követi az Egyesült Királyság, Írország és más európai országok 2004-ben. A begyűjtési módszerrel és a részvétellel kapcsolatos további információkról minden országban a program bevezetésekor ad tájékoztatást a megfelelő HP iroda.

Az új, egyéni felhasználóknak szóló ajánlat a HP tintasugaras festékkazetták közületi vásárlóinál már működő európai begyűjtési és újrahasznosítási programokat bővíti ki, és mindkét ügyfélkörben kiterjed a HP LaserJet festékkazettákra is. A HP becslései szerint a tintasugaras festékkazettákra vonatkozó legújabb újrahasznosítási kezdeményezés eredményeként Németországban mintegy 4 millió, az Egyesült Királyságban pedig mintegy 2,5 milliót HP tintasugaras festékkazettát fognak újrahasznosításra begyűjteni az otthoni irodákból és háztartásokból 2005 végéig.

Az összes európai országban begyűjtött HP tintasugaras festékkazettát egy központi létesítményben kezelik. Ez a létesítmény csaknem egy éve hasznosítja újra a HP közületi ügyfeleitől a jelenlegi nagyszabású begyűjtési program keretében beérkező HP tintasugaras festékkazettákat. Az újrahasznosítás folyamán a begyűjtött eredeti HP festékkazettákat kitisztítják és szétszedik. A műanyag és fém alkatrészeket kinyerik belőlük, majd új termékek gyártására használják fel.

A HP, 1991-ben elindított egy programot a LaserJet festékkazetták begyűjtésére és újrahasznosítására, amellyel közületi és lakossági vásárlóinak kínált megoldást eredeti HP festékkazettáik életciklusának lezárására. A program kezdete óta világszerte közel 68 ezer tonna HP LaserJet festékkazetta anyagát nyerték ki és dolgozták fel újra. Emellett a HP egy további, „Design for the Environment” elnevezésű programja a termék környezeti ártalmait csökkenti a tervezés, gyártás, felhasználás és az életciklus végi feldolgozás valamennyi szakaszában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.