:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 22. 09:46

Javuló negyedéves eredményekről számolt be a Texas Instruments

Bill Aylesworth
Bill Aylesworth
A Texas Instruments hétfőn tette közzé második pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat forgalma és nyeresége a mérsékelt előrejelzések felett alakult, ugyanis a negyedév végén fellendült a vezeték nélküli eszközökben használatos alkatrészek forgalma.

A TI második negyedéves nettó nyeresége 121 millió dollár, azaz részvényenként 7 cent volt, egy évvel korábban a vállalat 95 millió dollár, azaz részvényenként 5 cent profitot ért el. Az egyszeri költségek 45 millió dollárt tettek ki, noha a cég 55 millió dollárra számított. A TI negyedéves forgalma a tavalyi 2,16 milliárd dollárról 2,34 milliárd dollárra emelkedett.

A TI júniusban arra figyelmeztetett, hogy az atípusos tüdőgyulladás hatásai miatt az ázsiai mobiltelefon-piac jelentősen visszaesett és emiatt a vállalat eredményei a várt szint alatt maradnak. Bill Aylesworth, a vállalat pénzügyi igazgatója azonban tegnap közölte, hogy a vezeték nélküli eszközökben használatos alkatrészek iránti kereslet a negyedév végén fellendült.

Aylesworth azonban óvatos volt a harmadik negyedévvel kapcsolatban. Elmondása szerint a mobiltelefonokban használatos alkatrészek iránti kereslet ugyan növekszik, de a gyártók raktárkészlete továbbra is nagy. A TI a harmadik negyedévben 2,29-2,49 milliárd dolláros forgalom mellett részvényenként 19-23 cent profitot vár.

A cég pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a harmadik negyedévben az egyszeri költségek 45 millió dollár körül alakulnak. Aylesworth közölte, hogy 2004 végéig az átszervezésekkel és elbocsátásokkal kapcsolatban a cégnek összesen 100 millió dollár egyszeri költséget kell majd elkönyvelni, azonban ezen mozzanatok eredményeképp évi 105 millió dollár takarítható meg. A TI várakozásai szerint az egyszeri költségek negyedévről negyedévre csökkennek, 2004-ben már csak 10 millió dollár körül alakulnak negyedévenként.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.