Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 21. 17:34

Csúcskategóriás multimédiás noteszgépet dobott piacra a Toshiba

A Toshiba bemutatta Satellite P25-S607 noteszgépét, amelynek a szélesvásznú kijelzőn kívül az érdekessége az integrált TV-tuner, a DVD-író, valamint a Windows XP Media Center Edition operációs rendszer.

A Toshiba bemutatta Satellite P25-S607 noteszgépét, amelynek a "szélesvásznú" kijelzőn kívül az érdekessége az integrált TV-tuner, a DVD-író, valamint a Windows XP Media Center Edition operációs rendszer.

A számítógép alapkiépítésben 2,8 GHz-es asztali Pentium 4 processzort, 512 Mbyte memóriát, 60 Gbyte-os merevlemezt, 64 Mbyte memóriával kiegészített GeForce FX 5200 Go videovezérlőt, integrált Wi-Fi kontrollert és DVD-író meghajtót is tartalmaz. A készülék közel 4,5 kilogrammot nyom és 45 milliméter vastag. A 2699 dollárba kerülő Satellite P25-S607 a legnagyobb és legnehezebb notebook a gyártó kínálatában.

A Toshiba új noteszgépét Windows XP Media Center Edition operációs rendszer működteti, amelyet elsősorban multimédiás feladatokra "hegyeztek ki". A géphez távirányító is tartozik, amelynek segítségével kényelmesen elérhetők az olyan multimédiás funkciók, mint a DVD-k vagy CD-k lejátszása, a TV-nézés, vagy éppen a műsor merevlemezre rögzítése.

Nem ez az első Toshiba noteszgép, amely a Microsoft multimédiás operációs rendszerét futtatja. A vállalat júniusban dobta piacra a Satellite 5205-öt, amely beépített TV-tunerrel, 15 hüvelykes kijelzővel, DVD-íróval, 2,4 GHz-es mobil Pentium 4 processzorral, 60 Gbyte-os merevlemezzel és 512 Mbyte memóriával rendelkezett. A konfiguráció ára 2699 dollár volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról