Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 21. 14:59

A Yahoo! hírei az Oracle alapú vállalati portálokon

[NetAktív] Az Oracle Corporation és a Yahoo! Inc. együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy a vállalati felhasználók számára bővítsék az alkalmazotti portálokon keresztül elérhető hírválasztékot.

[NetAktív] Az Oracle Corporation és a Yahoo! Inc. együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy a vállalati felhasználók számára bővítsék az alkalmazotti portálokon keresztül elérhető hírválasztékot.

Így a felhasználók több mint száz készen kapott -- mintegy kétezer webhely, illetve kiemelt hírügynökségi és kereskedelmi információs forrás válogatott tartalmát feldolgozó -- "portlet"-ként működő hírszolgáltató alkalmazáshoz jutnak. A Yahoo!-portletek összekapcsolhatóak a belső vállalati portálokkal, és személyre szabott módon, közvetlenül megjeleníthetőek az Oracle9i alkalmazáskiszolgálón futó vállalati portálok felhasználói számára.

A vállalati portálok egyre több helyen válnak az üzleti alkalmazások fő kezelőfelületévé, és ezért fontos, hogy a végfelhasználók egyre inkább elfogadják és mindennapi szinten használják a vállalati portálokat és az extranetet. A személyre szabott tartalom- és információszolgáltatás rendkívül fontos tényezője a portálok elfogadtatásának és a felhasználók hosszú távú megnyerésének.

Az Oracle9i alkalmazáskiszolgálót világszerte már több mint 16 ezer szervezet használja, a Yahoo! pedig bizonyítottan erős az összetett és integrált, személyre szabott, jól hasznosítható információk kiválogatásában. A két megoldás együttese egy olyan szolgáltatás kialakítását teszi lehetővé, amely vonzó felületével és értékes tartalmával a vállalati portál rendszeres felhasználójává teszi az alkalmazottakat, ezáltal biztosítja a portál összes lehetőségének maximális kihasználását.

A minőségi tartalmat és gazdag üzleti információkat nyújtó portletek az iparági híreket, ágazati teljesítményadatokat, vállalati híreket, a témakövető hírösszeállításokat olyan neves forrásokból állítják össze, mint a Reuters, az AFP, a CBS és a Business Week. A felhasználók könnyen, egyszerűen bővíthetik személyes portáloldalukat így a fontos hírek összefoglalójával, a tőzsdei árfolyamokkal, vagy éppen időjárás-jelentéssel, térképes adatgrafikonokkal, szabadon választva a több mint száz portlet anyagából.

Az Oracle9i alkalmazáskiszolgálónak a My Yahoo! Enterprise Edition megoldáshoz szánt tartalomszolgáltató kiegészítése mostantól elérhető és ingyenesen letölthető az Oracle Technology Network (OTN) Oracle9iAS Portal Center című részéről. Az Oracle9i alkalmazáskiszolgáló jelenlegi felhasználóinak a Yahoo! Inc. ingyenes próba-előfizetést biztosít a My Yahoo! szolgáltatásra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról