:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 21. 11:24

Nevet változtatott a Dell

A Dell részvényesei jóváhagyták az igazgatótanács azon kezdeményezését, amelynek értelmében a vállalat nevét Dell Computerről Dellre módosítsák.

A Dell részvényesei jóváhagyták az igazgatótanács azon kezdeményezését, amelynek értelmében a vállalat nevét Dell Computerről Dellre módosítsák.

A Dell szerint az új név erőteljesebben fejezi ki a vállalat azon törekvését, hogy számítógépgyártóból egy komplett informatikai megoldásokat szállító vállalattá alakuljon. A cég kínálatában PC-ken és noteszgépeken kívül már régóta szerepelnek szerverek és tárolóeszközök, nemrégiben pedig tenyérgépek, nyomtatók és hálózati eszközök forgalmazását is megkezdte a Dell.

A részvényesek ezen felül elfogadták a vezetők prémiumáról szóló javaslatokat is. A program keretében a Dell felsővezetői éves fizetésüknek akár 300 százalékát is megkaphatják jutalmul, ha a vállalat elér bizonyos kitűzött célokat. A 2004-es pénzügyi évben a bónusz értéke az éves fizetés legfeljebb 150 százaléka lehet, a 2007-es pénzügyi évben azonban akár 300 százalékra is felmehet.

Az Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelethez eljuttatott dokumentumok szerint 2003-ban Michael Dell elnök-vezérigazgató fizetése 950 ezer dollár volt, Kevin Rollins elnök pedig 771 ezer dollárt keresett. A vezetők egyenként több mint 2 millió dolláros jutalmat is felvehettek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.