:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. július 18. 15:33

A HÍF nem járult hozzá a Vivendi hétvégi akciójához

Nem járult hozzá a Hírközlési Felügyelet a Vivendi Telecom Hungary július 19-től (azaz holnaptól) tervezett hétvégi kedvezményes telefonálási akciójának bevezetéséhez. Mint tegnapi hírünkben már jeleztük: az akció már bevezetése előtt bírálták az előfizetők.

[HWSW] Nem járult hozzá a Hírközlési Felügyelet a Vivendi Telecom Hungary július 19-től (azaz holnaptól) tervezett hétvégi kedvezményes telefonálási akciójának bevezetéséhez. Mint tegnapi hírünkben már jeleztük: az akció már bevezetése előtt bírálták az előfizetők.

A kedvezményes akció lényegében egy nyár végéig szóló, a hétvégékre vonatkozó -- a hívások időtartamától független -- egységáras tarifa bevezetését jelentette volna. Eszerint minden hétvégén bonyolított helyi és az I. díjkörzetbe irányuló hívásért 45 forintot számlázott volna a szolgáltató -- a beszélgetés időtartamától függetlenül.

Bár a Gazdasági Versenyhivatalnál is kezdeményeztek vizsgálatot a Vivendi előfizetők, annak megindításáról a versenyhivatal még nem döntött. Ugyanakkor a Hírközlési Felügyelet (HÍF) pécsi területi irodája is vizsgálatot folytatott az ügyben, melynek végén határozatban kötelezte a Vivendit, hogy ne indítsa el az akciót.

A HÍF Hírközlési Területi Hivatal Pécsi irodája más szempontokat vizsgált, mint a versenyhivatal. Az indoklásban a határozat kitér arra, hogy a HÍF-hez beadott Vivendi négyjegyű hívószámot igénylő kérelemre adott határozat eleve nem emelkedett volna jogerőre az akció kezdetére (a négyjegyű előhívószámot azok tárcsázhatták, akik a normál tarifával kívánták volna használni telefonjuket).

A HÍF szintén a négyjegyű számmal kapcsolatban felhívta határozatában a szolgáltató figyelmét, hogy díjazási mód meghatározására ez az ógynevezett szolgáltató azonosító kijelölési szám, díjazási mód meghatározására nem használható.

A vizsgálat továbbá megállapította, hogy az akciós szolgáltatás ebben a formájában -– az előhívó szám alkalmazásának módja miatt -– nem az akcióban részt venni szándékozó, hanem az azt igénybe venni nem kívánó előfizetőkre ró kötelezettséget. Miután ez az eljárás a már meglévő, érvényes szerződéssel rendelkező előfizetők jogait megváltoztatná, a hatóság felhívja a szolgáltató figyelmét, hogy ehhez az Általános Szerződési Feltételek módosítására lett volna szükség.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.