Szerző: Ady Krisztián

2003. július 18. 14:15

Saját mobil processzorát építi legújabb Clié kéziszámítógépébe a Sony

[News.com] A Sony Electronics csütörtökön jelentette be, hogy a Clié kéziszámítógép-termékvonal legújabb tagja, a PEG-UX50 a Sony saját fejlesztésű Handheld Engine processzorát tartalmazza majd, melyet várhatóan ma mutatnak be egy San Franciscói sajtótájékoztatón.

[News.com] A Sony Electronics csütörtökön jelentette be, hogy a Clié kéziszámítógép-termékvonal legújabb tagja, a PEG-UX50 a Sony saját fejlesztésű "Handheld Engine" processzorát tartalmazza majd, melyet várhatóan ma mutatnak be egy San Franciscói sajtótájékoztatón.

Az új tenyérgép augusztus 9-től lesz kapható Japánban és a Palm operációs rendszerének legújabb, 5.0-ás változata fut majd rajta. A készülék beépített, forgatható 640x480 pixeles képek készítésére alkalmas digitális kamerával, Bluetooth és Wi-Fi (802.11b) vezeték nélküli kommunikációval, 480 x 320 pixeles, 65000 színű kijelzővel rendelkezik. A kijelző a Tablet PC-k egyes modelljeihez hasonlóan kifordítható.

Az új tenyérgép tervezésekor a Sony szakított a hagyományos, vertikális Clié elhelyezéssel és inkább egy miniatűr, notebookokhoz hasonlító dizájnú házat készített. Az új kéziszámítógép várhatóan egy hónappal később, szeptemberben kerül az Egyesült Államokbeli üzletek polcaira.

Az új Clié Memory Stick memóriakártyákkal bővíthető, a készülék ATRAC3 és MP3 kódolású audioállományok lejátszására képes. A beépített Li-Ion akkumulátor 14 nap üzemidőt nyújt.

A kéziszámítógépet a Nagasakiban található Sony gyárban készítik, ez az első Clié kéziszámítógép, mely innen származik. Érdekesség, hogy ebben az üzemben gyártják majd a következő generációs, Sony PlayStation 3 játékkonzolt meghajtó chipeket is. Az új "Handheld Engine" processzor ARM-alapú, 123 MHz-en működik és komplett grafikus motort, kamera-interfészt és Memory Stick-csatolót is tartalmaz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.