Szerző: Ady Krisztián

2003. július 17. 19:46

Az NVIDIA komplett csomagot kínál a Microsoft Windows XP Media Center Edition-alapú PC-khez

[3DSoundSurge] Az NVIDIA komplett csomagot tett elérhetővé a Microsoft Windows XP Media Center Edition operációs rendszert futtató multimédiás PC-k számára: a csomagban MPEG-2 dekódolásra is alkalmas TV-tuner található komplett szoftverkörítés mellett. Az új terméket elsősorban OEM gyártók, PC-összeszerelők számára készítette a vállalat.

Az NVIDIA Media Center csomag úgynevezett low-profile, különösen alacsony, ezért fekvő házakba is beilleszthető, hardveres MPEG-2 dekódolásra alkalmas TV-tuner található, mely kis mérete ellenére az összes kényelmi szolgáltatást elérhetővé teszi, melyet az ilyen termékeknél megszokhattunk.

A Media Center-kompatibilis szoftvercsomag dekódereket, kodekeket és speciális menü-kiterjesztést tartalmaz, mely bővítik a Windows XP Media Center Edition felületét. Az NVIDIA Karaoke szoftver karaoke-funkcióval látja el a multimédiára kihegyezett operációs rendszert.

Az új termékkel kapcsolatban természetesen már bevált chipkészleteit, grafikus chipjeit is kínálja a rendszerintegrátorok, OEM-ek számára az NVIDIA: az nForce2-chipkészletek natív, hardveres Dolby Digital dekódolást, surround hangzást, USB és Firewire csatlakozási felületeket kínálnak, míg a GeForce FX grafikus processzorok ventilátornélküli verziói zajmentes, mégis gazdag grafikát, DirectX Video Acceleration gyorsító technológiát nyújthatnak a multimádiás PC-kben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról