Szerző: Barna József

2003. július 17. 10:44

Változások a HP Magyarország vezetésében

Molnár Imre
Molnár Imre
A HP Magyarország ma számolt be arról, hogy Scharek Viktor, a vállalat vezérigazgató-helyettese, a Személyi Számítógépes Rendszerek Üzletágának igazgatója a nyár végével megválik jelenlegi pozíciójától. Scharek a Microsoftnál, majd a Compaqnál és az egyesülés után a HP-nál látott el vezetői, majd felsővezetői feladatokat. Tevékenységét mindhárom cégnél hatékony és sikeres időszakok jellemezték, aminek elismeréseként 2001-ben az év fiatal informatikai menedzsere díjat is megkapta. A HP és a Compaq egyesülése óta a Személyi Számítógépes Rendszerek Üzletág vezetője volt, eredményei a régióban kiemelkedők voltak.

Scharek Viktor 31 éves, villamosmérnöki és jogász végzettséggel rendelkezik. Az egyesülés jogi, fizikai és szervezeti lezárását követően most látta időszerűnek, hogy régóta dédelgetett elképzelését megvalósítsa, s cégtulajdonosként és szakmai befektetőként folytassa pályafutását. Szakmai múltja okán nem kíván eltávolodni az iparágtól és a HP-tól, a jövőben is szoros együttműködést tervez a céggel. A távozó vezető helyére megbízott divízióigazgatóként Molnár Imre kerül, aki a Személyi Számítógépes Rendszerek Üzletág üzletfejlesztési igazgatójaként tevékenykedett mostanáig.

Molnár Imre 33 éves, mérnöki és MBA diplomákkal rendelkezik. 1999 óta dolgozik az informatika területén, első jelentős állomása GDL Object Technology sales manageri kinevezése volt a Graphisoftnál, ahol sokrétű nemzetközi project management és sales tapasztalatokat szerzett. 2001-ben csatlakozott a Compaqhoz mint termékmenedzser, majd 2002-ben termékcsoport-vezetővé lépett elő, ezzel együtt a Személyi Számítógépes Rendszerek Üzletág igazgatójának helyettesítésére is felhatalmazást kapott.

a címlapról