Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 16. 15:54

Az idő Larry Ellisonnak dolgozik

Lawrence J. Ellison
Larry Ellison
Az Oracle elnök-vezérigazgatója, Larry Ellison egy befektetői konferencián azt jósolta, hogy a PeopleSoft az elkövetkező negyedévek során rendre gyenge teljesítményt nyújt majd, amely az Oracle által indított ellenséges felvásárlás malmára hajthatja a vizet.

Ellison szerint az, hogy a szövetségi hatóságok vizsgálják az Oracle és a PeopleSoft összeolvadásának lehetséges következményeit, egyáltalán nem biztos hogy rossz hír az Oracle számára. "Nem világos számomra, az idő miért dolgozna a PeopleSoftnak" -- mondta Ellison, aki bevallotta, hogy a PeopleSoft és a J.D. Edwards egyesülése "bonyoltja a dolgokat".

Amint az ismert, a PeopleSoft egy 1,7 milliárd dolláros, készpénzes ügyletet és részvénycserét is magában foglaló tranzakció keretében megvásárolja a J.D. Edwardsot. Az amerikai hatóságok zöld utat adtak az egyesülésnek, amely napokon belül lezárulhat. "A J.D. Edwards felvásárlása valamennyire el fogja kendőzni a PeopleSoft valódi eredményeit" -- mondta Ellison. "Szóval elég bizarr számok születnek majd, amelyek csak a befektetők megzavarására alkalmasak."

Ellison úgy véli, a PeopleSoft nem lesz képes folyamatosan jó pénzügyi eredményeket produkálni. "Talán összehoznak néhány jó negyedévet. De a legfontosabb üzletáguk eredményei már régen elkezdtek romlani." A PeopleSoft szóvivője nyilakozatában emlékeztette Ellisont, hogy a cég a legutóbbi negyedévét a vártnál jobb eredményekkel zárta, ami "önmagáért beszél".

Az Oracle elnök-vezérigazgatója közölte, hogy amennyiben a vállalata jövő júniusig nem szerzi meg a PeopleSoftot, akkor az igazgatótanács újraválasztásakor minden befolyását latba veti annak érdekében, hogy a PeopleSoft vezetői közé az Oracle felvásárlási ajánlatát támogató tagok kerüljenek.

"Legfeljebb eddig tudják kihúzni" -- mondta Ellison. "Az időhúzás csak akkor megy, ha az üzlet is jól megy. Azonban én nem hiszem, hogy a PeopleSoft az elkövetkező időben jól teljesít majd."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról