Szerző: Ady Krisztián

2003. július 16. 13:04

Újabb harmadik generációs mobilkészüléket szállít Angliába az NEC

[DigiTimes] Az NEC egy új, továbbfejlesztett 3G-s készülék szállítását kezdte meg az angol 3 harmadik generációs mobilszolgáltató ügyfeleinek. A vállalat már korábban is szállított harmadik generációs mobiltelefonokat a szolgáltató számára. Az e808Y készülék videotelefon funkciót is nyújt két beépített digitális kamerája segítségével, a gyors és egyszerű üzenetváltást pedig teljes QWERTY billentyűzet teszi lehetővé.

[DigiTimes] Az NEC egy új, továbbfejlesztett 3G-s készülék szállítását kezdte meg az angol "3" harmadik generációs mobilszolgáltató ügyfeleinek. A vállalat már korábban is szállított harmadik generációs mobiltelefonokat a szolgáltató számára. Az e808Y készülék videotelefon funkciót is nyújt két beépített digitális kamerája segítségével, a gyors és egyszerű üzenetváltást pedig teljes QWERTY billentyűzet teszi lehetővé.

Az NEC új készüléke 65000 szín megjelenítésére képes, 132 x 162 pixeles kijelzővel rendelkezik, a hívást 16 szólamú polifónikus csengőhangokkal jelezheti. A mobiltelefon 64 MB beépített memóriával rendelkezik, melybe Java-alapú játékok is letölthetők, valamint a beépített e-mail kliens is itt tárolja el a leveleket. Az NEC korábban az e606 és e808 3G-s telefonokat szállította a "3" szolgáltató számára, míg a változatosságot a Motorola A830 készüléke jelentette.

Az NEC új készüléke körülbelül 190 grammot nyom, méretei 143 x 75 x 20 mm. A beszélgetési idő nem kevesebb mint 3 óra, ellenben a készenléti időn volna még mit javítani, ez a paraméter rendkívül alacsony, csupán 70 óra a gyári adatok szerint. A mobiltelefon segítségével maximum 384 kbit/s adatátviteli, letöltési sebesség érhető el, amennyiben a harmadik generációs mobilhálózat ezt támogatja.

a címlapról