Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 16. 11:29

A Seagate negyedik negyedéves eredményei várakozáson felül alakultak

A merevlemezeket gyártó Seagate Technology tegnap tette közzé negyedik pénzügyi negyedévének és teljes pénzügyi évének eredményeit. A vállalat 5,4 százalékkal emelkedő forgalomról számolt be.

A merevlemezeket gyártó Seagate Technology tegnap tette közzé negyedik pénzügyi negyedévének és teljes pénzügyi évének eredményeit. A vállalat 5,4 százalékkal emelkedő forgalomról számolt be.

A kedden közzétett jelentés szerint a Seagate a június 27-én véget ért negyedévet 160 millió dolláros, azaz részvényenkénti 33 centes nettó eredménnyel zárta, ami felülmúlta a Thomson/First Call által megkérdezett elemzők által becsült részvényenkénti 31 centet. A Seagate 30-33 cent közötti részvényenkénti eredményt várt.

Egy évvel korábban a cég 198 millió dollár, azaz részvényenként 49 cent veszteséget könyvelt el, azonban ez 182 millió dollár egyszeri költséget tartalmazott. A forgalom 1,47 milliárd dollárról 1,55 milliárd dollárra nőtt.

A teljes pénzügyi évben a Seagate 6,49 milliárd dolláros bevétel mellett 641 millió dollár, azaz részvényeként 1,36 dollár eredményt ért el. Tavaly a vállalat 6,09 milliárd dolláros forgalomról és 153 millió dollár, azaz részvényenként 36 cent nyereségről számolt be.

A Seagate közleménye szerint a negyedik negyedév során 15,9 millió mnerevlemezt adott el, ami 9 százalékos növekedés a tavalyi negyedik negyedévhez képest, azonban 5 százalékos visszaesés a harmadik negyedévhez viszonyítva. A teljes pénzügyi évben az eladott merevlemezek száma 67,5 milliót tett ki, ami 23 százalékkal múlja felül a tavalyi szintet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról