Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Októbertől tovább bővül az ADSL optikai hálózatokon is: következik Angyalföld és Óbuda

Rátonyi Gábor Tamás, 2003. július 16. 11:05
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Idén októbertől a fejlesztési ütemnek megfelelően már szörfözhetnek azok az óbudai és XIII. kerületi telefontulajdonosok, akik ADSL-igényét korábban azzal utasították el az internetszolgáltatók, hogy optikai távközlési hálózaton nem tudják nyújtani a népszerű szélessávú internetelérést.

[HWSW] Idén októbertől a fejlesztési ütemnek megfelelően már szörfözhetnek azok az óbudai és XIII. kerületi telefontulajdonosok, akik ADSL-igényét korábban azzal utasították el az internetszolgáltatók, hogy optikai távközlési hálózaton nem tudják nyújtani a népszerű szélessávú internetelérést.

Októbertől már internetezhet a fejlesztésben érintett optikai hálózatra kötött első ADSL-ügyfél -- ígéri A Matáv Műszaki Szolgáltatási Igazgatóságának vezetője, Hegyi István. Mint az igazgató lapunknak elmondta: a lefedettség kiterjesztésével hozzávetőleg 1000 előfizető bekötésére lesz lehetőség az Óbudán és Angyalföldön, az év végéig pedig további 2000 előfizető számára lesz kapacitás a fővárosban.

Annak ellenére, hogy az optikai távközlési hálózatokon az ADSL technológia megvalósítása mintegy másfélszer nagyobb beruházást követel meg a Matávtól, sem a nagykereskedelmi ár, sem az előfizetők felé meghirdetett havidíj nem lesz több, mint a már ismert, rézvezetékes hálózaton nyújtott ADSL-hozzáférésé. Az ADSL -- bármilyen hálózaton is nyújtják -- mindenütt ugyanannyiba kerül majd -- mondta Hegyi.

Az optikai ADSL bevezetésekor a Matáv egy optikai elosztó vonzáskörzetében legalább 8 jelentkező esetén már megkezdi a műszaki fejlesztéseket. Mint Hegyi István lapunknak elmondta: ha már négyen jelentkeznek, érdemes fontolóra venni a fejlesztést, de nyolc jelentkező esetén bizonyos, hogy lehetőséget teremtenek az ADSL hozzáférésre.

A tervek szerint direkt marketinges módszerrel -- telefonon vagy e-mailben -- próbálja a Matáv leendő ügyfeleit megkeresni. A részletekről és az ADSL elérhetőségről lakcím, illetve telefonszám alapján a folyamatosan frissített Matáv ADSL szájton lehet olvasni, a www.adsl.matav.hu címen.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!