Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 15. 12:23

Zöld utat kapott a PeopleSoft-J.D. Edwards ügylet

Craig Conway
Craig Conway
A szövetségi hatóságok hétfőn jóváhagyták a PeopleSoft és a J.D. Edwards összeolvadását, így az 1,7 milliárd dolláros ügylet várhatóan napokon belül lezárul. Az Oracle eközben továbbra sem tett le a PeopleSoft felvásárlásáról és közölte, hogy a részvényekre tett 19,50 dolláros ajánlatot augusztus 15-ig meghosszabbítja.

Az Igazságügyi Minisztérium döntése szerint a PeopleSoft és a J.D. Edwards egyesülése nem versenyellenes, ugyanis a két vállalat termékei közvetlenül nem konkurálnak, más piacokat szolgálnak ki. "Az Igazságügyi Minisztérium jóváhagyása nagyon jó hír" -- mondta Craig Conway, a PeopleSoft elnök-vezérigazgatója. "Rendkívül fontos mérföldkő ez és lehetővé teszi, hogy a J.D. Edwards akvizíciója hamarosan lezáruljon."

"A PeopleSoft és a J.D. Edwards új mércét fog felállítani a nagyvállalati alkalmazásokat igénylő ügyfelek kiszolgálásában" -- mondta a J.D. Edwards elnök-vezérigazgatója, Bob Dutkowsky. "Az egyesült cég a vállalati szoftverek legszélesebb skáláját kínálja majd közép- és nagyválalatok számára egyaránt."

Az Oracle bejelntése, amely szerint továbbra is szándékában áll a PeopleSoft megvásárlása, választ ad arra a kérdésre, hogy vajon a vállalat a PeopleSoft és a J.D. Edwards egyesülése esetén is fenntartja-e az ajánlatát. Az Oracle pár nappal azután tett ajánlatot a PeopleSoftra, hogy utóbbi bejelentette a J.D. Edwards megvásárlását.

"Meghosszabbítjuk a PeopleSofra tett ajánlatunkat és továbbra is elkötelezettek vagyunk a PeopleSoft felváslársa mellett, J.D. Edwardsszal vagy anélkül" -- mondta Jim Finn, az Oracle szóvivője. Az Oracle eddig két alkalommal hosszabbította meg a PeopleSoftra tett ajánlat határidejét.

A vállalat jelenleg a PeopleSoft-papíroknak durván 14 százalékát szerezte meg, azonban több mint 50 százalékra van szüksége hogy végrehajthassa az ellenséges felvásárlást. Az Oracle részvényeként 19,50 dollárt, azaz összesen mintegy 6,3 milliárd dollárt kínál a PeopleSoftért. A PeopleSoft igazgatótanácsa -- trösztellenes aggodalmakra és a cég érdekeire hivatkozva -- elutasítja az ügyletet és a részvényeseknek is ezt tanácsolja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról