Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 15. 11:42

A modem hibája miatt 18 ezer Vaio noteszgépet hív vissza a Sony

A Sony bejelentette, hogy 18 ezer Vaio notebookot hív vissza, ugyanis a hibásan rögzített modem miatt a felhasználókat akár 75 Voltos áramütés is érheti.

A Sony bejelentette, hogy 18 ezer Vaio notebookot hív vissza, ugyanis a hibásan rögzített modem miatt a felhasználókat akár 75 Voltos áramütés is érheti.

A vállalat közleménye szerint a hálózati adapterről működtetett noteszgépek esetében a hibásan rögzített modem elektromos zajt szedhet fel, ami rendkívül lelassítja a működését, ráadásul hívás esetén a felhasználók akár 75 Voltos áramütés is érheti, ha éppen a számítógépház fémből készült részéhez ér hozzá.

A szóban forgó hibákat a vállalat San Diegói gyárában izolálták. A Sony közölte, hogy a hibás készülékek egy kínai üzemben készültek, ahol azért nem derült fény a jelenségekre, mert a szállítás előtt álló notebookokat csak akkumulátoros működés közben tesztelték.


Sony Vaio PCG-FRV25

A japán vállalatnál a vásárlók eddig csak a modem sebességére panaszkodtak, balesetről vagy áramütésről senki sem számolt be. A hibás notebookok közé 13 ezer Japánban értékesített gép tartozik, illetve 3 ezer Amerikában és 2 ezer Európában eladott PCG-FRV25 és PCG-FRV27 számítógép. Az amerikai és európai vásárlókat a Sony közvetlenül értesíti a visszahívásról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról