Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A modem hibája miatt 18 ezer Vaio noteszgépet hív vissza a Sony

Bodnár Ádám, 2003. július 15. 11:42
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Sony bejelentette, hogy 18 ezer Vaio notebookot hív vissza, ugyanis a hibásan rögzített modem miatt a felhasználókat akár 75 Voltos áramütés is érheti.

A Sony bejelentette, hogy 18 ezer Vaio notebookot hív vissza, ugyanis a hibásan rögzített modem miatt a felhasználókat akár 75 Voltos áramütés is érheti.

A vállalat közleménye szerint a hálózati adapterről működtetett noteszgépek esetében a hibásan rögzített modem elektromos zajt szedhet fel, ami rendkívül lelassítja a működését, ráadásul hívás esetén a felhasználók akár 75 Voltos áramütés is érheti, ha éppen a számítógépház fémből készült részéhez ér hozzá.

A szóban forgó hibákat a vállalat San Diegói gyárában izolálták. A Sony közölte, hogy a hibás készülékek egy kínai üzemben készültek, ahol azért nem derült fény a jelenségekre, mert a szállítás előtt álló notebookokat csak akkumulátoros működés közben tesztelték.


Sony Vaio PCG-FRV25

A japán vállalatnál a vásárlók eddig csak a modem sebességére panaszkodtak, balesetről vagy áramütésről senki sem számolt be. A hibás notebookok közé 13 ezer Japánban értékesített gép tartozik, illetve 3 ezer Amerikában és 2 ezer Európában eladott PCG-FRV25 és PCG-FRV27 számítógép. Az amerikai és európai vásárlókat a Sony közvetlenül értesíti a visszahívásról.