Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 14. 15:56

Megkezdte működését a Fujitsu és az AMD új vegyesvállalata

Az AMD és a Fujitsu bejelentették, hogy megkezdte működését a FASL LLC, amelyben a két cég egyesítette flash memória gyártó részlegeit. A FASL LLC termékei Spansion Flash néven kerülnek piacra. A cégek közleménye szerint a FASL LLC a legnagyobb flash memória gyártó vállalat, az eszközök könyv szerinti értéke megközelíti a 3 milliárd dollárt, az alkalmazottak száma pedig a 7 ezret. A FASL LLC bejelentette, hogy a Spansion Flash termékek azonnal elérhetők világszerte.

Az AMD és a Fujitsu bejelentették, hogy megkezdte működését a FASL LLC, amelyben a két cég egyesítette flash memória gyártó részlegeit. A FASL LLC termékei "Spansion Flash" néven kerülnek piacra. A cégek közleménye szerint a FASL LLC a legnagyobb flash memória gyártó vállalat, az eszközök könyv szerinti értéke megközelíti a 3 milliárd dollárt, az alkalmazottak száma pedig a 7 ezret. A FASL LLC bejelentette, hogy a "Spansion Flash" termékek azonnal elérhetők világszerte.

Az AMD és a Fujitsu jelenlegi vegyesvállalata, a Fujitsu-AMD Semiconductor Limited (FASL) tíz évvel ezelőtt, 1993 áprilisában jött létre. A FASL égisze alatt a felek együttműködtek a fejlesztés és a gyártás területén, azonban a termékeket világszerte önállóan értékesítették. Elemzők szerint az önálló értékesítés nehézkes és gazdaságtalan megoldásnak bizonyult, hiszen azon túlmenően, hogy önálló értékesítési csoportok fenntartását igényelte, egyes piacokon a két vállalat egymással versengett az ügyfelekért. Az új vegyesvállalat létrehozása így a korábbi együttműködés racionalizálásának tekinthető.

A most életre hívott FASL LLC-ben a két cég összevonja korábbi vegyesvállalatát és egyesíti flash üzletágait. Az AMD flash memória csoportjával, a texasi Austinban található félvezetőgyárával (Fab 25), sunnyvale-i fejlesztőközpontjával, a Submicron Development Centerrel, valamint Thaiföldön, Malajziában és Kínában található tokozó és összeszerelő üzemeivel járult hozzá a vállalathoz. A Fujitsu teljes flash memória üzletága és malajziai összeszerelő üzeme szintén a FASL LLC részévé vált.

A FASL LLC központja a kaliforniai Sunnyvale-ben található, de a cégnek van egy főhadiszállása Tokióban is. A cég 60 százalékban az AMD tulajdona, 40 százalékban a Fujitsué. A FASL LLC pénzügyi eredményei az AMD eredményeibe lesznek konszolidálva. A leányvállalat elnöke és vezérigazgatója Dr. Bertrand Cambou, az igazgatótanácsának elnöke pedig Toshihiko Ono. Az igazgatótanács 10 tagból áll, amelyek közül hatot az AMD, négyet pedig a Fujitsu nevez ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról