Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 11. 12:50

A Westelnél július 16-tól lesz kapható a Siemens SL55 és M55

A Pannon GSM-nél július 14-től lesz kapható a Siemens új csúcstelefonja, az SL55, a Westel kínálatában pedig két nappal később tűnik fel a mobil ékszer. A vállalat emellett megkezdi a fiataloknak szánt M55 forgalmazását is.

A Pannon GSM-nél július 14-től lesz kapható a Siemens új csúcstelefonja, az SL55, a Westel kínálatában pedig két nappal később tűnik fel a "mobil ékszer". A vállalat emellett megkezdi a fiataloknak szánt M55 forgalmazását is.

A CeBIT kiállításon bemutatott Siemens M55 mobiltlefont a német gyártó elsősorban fiataloknak szánja. Erre utal, hogy a készülék tulajdonosai a Cubasis Steinberg szoftvere segítségével saját csengőhangokat szerkeszthetnek, amiket aztán el is küldhetnek ismerőseiknek. A mobiltelefon fiatalos jellegét erősítik a beépített játékok is: a telefonban egy hegymászós, egy gördeszkás és egy hegyikerékpáros program is helyet kapott.

A fiatalos külső és belbecs ellenére az M55 ízig-vérig csúcskategóriás készülék. A háromsávos (900/1800/1900 MHz) telefont 12 bites színes kijelzővel látták el, képes GPRS kapcsolatra, futtatja a Java alkalmazásokat, valamint kezeli a multimédiás üzeneteket. A telefonhoz ugyanaz a kamera csatlakoztatható, mint a Siemens S55-höz. A készülék a Westelnél két éves előfizetés vásárlása esetén 29.900 forintért lesz kapható.


Siemens M55 és SL55

"A méret a lényeg" -- gondolták a Siemens SL55 tervezői és ennek megfelelően egy mindössze 81x44x22 milliméter nagyságú, 79 gramm tömegű telefont alkottak. A Siemens SL55 érdekessége a Nokia 7650-hez hasonló elcsúsztatható billentyűzet, ennek becsukásával érhető el az apró méret.

A kisméretű telefon szolgáltatásait tekintve igazi nagyágyú: a készülék kezeli a 900, 1800 és 1900 MHz-es hálózatokat, a GPRS kapcsolatot, a Java a alkalmazásokat, a multimédiás üzeneteket, valamint a beépített kliens segítségével az emaileket is. A 12 bites színes kijelzővel rendelkező mobiltelefonban WAP 2.0 böngésző is helyet kapott.

A Siemens SL55 is képes kezelni az S55 kapcsán már megismert kamerát. A mobiltelefon ára két éves előfizetéssel 79.900 forint lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról